Conquesto Master 2015Badmintonvereniging Conquesto organiseert op 25 en 26 april voor de zeventiende keer het Master-4-6-8 toernooi. Het Carlton Master Circuit bestaat uit zes toernooien en wordt gespeeld in een kalenderjaar. Aan toernooien die deel uit maken van het Carlton Master Circuit worden aanvullende eisen gesteld op het gebied van de organisatie t.o.v. normale toernooien. Bij elk toernooi van het Carlton Master Circuit zijn punten te behalen voor zowel de Master Ranglijst als de Nationale Ranglijst Badminton. Na het laatste Master Toernooi wordt de eindstand opgemaakt. De nummers 1 tot en met 4 in de enkelspelen krijgen prijzengeld. Voor de dubbels en mixen zijn dit de nummers 1 tot en met 6 (individueel). De nummers 1 en 2 van de ranglijst in het enkelspel plaatsen zich rechtstreeks voor het hoofdtoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen 2016. Ook dit jaar zullen weer tal van Nederlandse toppers hun opwachting maken in Zoetermeer.

Mannenenkel
In het mannenenkelspel ontbreekt titelverdediger Erik Meijs (winnaar 2012-2013-2014) i.v.m. competitieverplichtingen in Duitsland. Favoriet om Meijs op te volgen is Mark Caljouw. De 20-jarige speler van landskampioen DKC is als eerste geplaatst. De huidige nummer 4 van Nederland treft een sterk deelnemersveld. In de halve finale kan hij zijn teamgenoot Dennis van Daalen de Jel treffen. In de onderste speelhelft is Justin Teeuwen als tweede geplaatst. De grootste dreiging aan deze kant van het schema komt van Jim Middelburg.

Vrouwenenkel
Bovenin het schema staat Ya-Lan Chang, de speelster uit Taiwan die vorig seizoen nog voor Van Zundert Velo uitkwam. Volgens de plaatsing zou zij in de halve finale Dorien Lups (4) ontmoeten. Als de planning klopt, wordt de andere halve finale een ontmoeting tussen Lisa Khoeblal-Malaihollo (3) en de Letse Ieva Pope (2).

Mannendubbel
Michiel Kruijt en Justin Teeuwen voeren de plaatsingslijst aan.
Wanneer er in de aanloop naar dit toernooi geen gekke dingen gebeuren, zien we na een lange tijd (rugblessure) Robin Tabeling weer in actie. Hij zal er aan de zijde van Ruben Jille alles aan doen hun titel van 2014 te prolongeren.

Onderin het schema zijn Jim Middelburg en Russell Muns waarschijnlijk de tegenstanders in de halve finale van de als tweede geplaatsten Mark Caljouw/Thomas Wijers.

Vrouwendubbel
Myke Halkema/Lisa Khoeblal-Malaihollo zijn hier de favorieten. Zij wonnen onlangs nog het Master toernooi van Almere. Het Velo-duo moet het volgens verwachting in de finale opnemen tegen Georgy van Soerland/Cheryl Seinen. Mogelijk dat het koppel Tamara van der Hoeven/Dorien Lups hier voor een verrassing kan zorgen.

Gemengd dubbel
Dit onderdeel is zeer sterk bezet, Russell Muns/Ya-Lan Chang worden als winnaars getipt. De nodige tegenstand wordt echter verwacht van de koppels Ruben Jille/Cheryl Seinen (2), Jim Middelburg/Myke Halkema (3) en Michiel Kruijt/Daisy Bommeleyn (4). De winnaar staat duidelijk nog lang niet vast.

Er is niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie zal flink voor de overwinning gevochten worden. Met zo'n 230 deelnemers uit binnen- en buitenland en ±350 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet.

Conquesto doet zelf mee met 37 spelers in de verschillende klassen. Lokale favorieten Remco Lammers, Dennis Schoenmakers, Marcel Rietberg, Tim Tersteeg, Linda de Kievit, Quentin Geldof, Kevin Bomers, Jeffrey van Delft, Timo Vreeken, Patrick Vasse en Danielle Lammers hopen ook hun plaatsing waar te maken.

Stichting Floravontuur Zoetermeer
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Floravontuur Zoetermeer. Een aantal banen wordt gesponsord door 'baansponsoren'; Van de Kolk Hypotheken en FN Trendy. Bij de stand van FN Trendy vind je vrijetijdskleding en accessoires. Het gehele weekend is er een stand van Regeer Sport aanwezig. Hier kun je terecht voor je sportartikelen.

Iedereen hoopt natuurlijk om een deel van de ruim € 3.300,- aan prijzengeld mee naar huis te mogen nemen. Met ruim 230 deelnemers en 350 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel.
Conquesto speelt in de Noord-Westerhal (wijk 17 vlakbij SnowWorld) in Zoetermeer. De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten ca. 11:30 uur en de finales ca. 14:50 uur.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-