Kai Sei teamAfgelopen zondag was het Charity Tournament XIV in Rotterdam, een groot nationaal kumite toernooi voor de jeugd, onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland. Op dit sterk bezette toernooi met circa 300 deelnemers verscheen Budoschool Kai Sei met 12 karateka op de tatami, die beslag wisten te leggen op twee gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles.

In de ochtend kwamen de jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar in actie. In de categorie jongens 7/9 jaar -30 kilo won Rayan Laghmich overtuigend al zijn wedstrijden en behaalde daarmee het eerste resultaat, een gouden plak voor Kai Sei. Debutant Samir Saou verloor in de categorie jongens 10/11 jaar -35 kilo de eerste ronde. Hij wist zich helaas in de herkansing niet te herpakken. In de categorie meisjes 10/11 jaar -47 kilo verloor Mex Onderwater de eerste ronde van de latere kampioen. Na een winstpartij in de herkansing, verloor ze de tweede partij en kwam daardoor niet meer verder. De debuterende Colin Vercammen behaalde door een winstpartij in de categorie jongens 10/11 jaar -35 kilo de bronzen medaille. In de categorie jongens 10/11 jaar -47 kilo won Noah Niese al de wedstrijden en bereikte daarmee de finale. Jammer genoeg kon hij deze laatste partij niet in zijn voordeel beslissen, maar behaalde wel een mooie zilveren medaille. Elvin Gerritsen, uitkomend in de categorie jongens 10/11 jaar +47 kilo, behaalde een zwaar bevochten bronzen plak. Wissal el Boudakhani won al haar wedstrijden in de categorie meisjes 10/11 jaar +47 kilo en behaalde de tweede gouden plak voor Kai Sei. In de middag was het de beurt aan de jongens en meisjes van 12 t/m 15 jaar. In de categorie jongens 12/13 jaar -47 kilo verloor Glenn Leggedoor de eerste ronde en de herkansing en kwam helaas niet verder in het toernooi. Dit gold ook voor de debuterende Marin Hagenaar, uitkomend in de categorie meisjes 12/13 jaar -50 kilo. Door een gewonnen partij behaalde Michael Oostindie in de categorie jongens 12/13 jaar -54 kilo de bronzen medaille. Nicky Gerritsen en Sarah Hagenaar kwamen beiden uit in de categorie meisjes 12/13 jaar +50 kilo. Door hard werken won Nicky de voorrondes en bereikte daarmee de finale. In een zinderende eindstrijd verloor zij slechts met één punt verschil. Hiermee behaalde ze de tweede plaats en won de zilveren medaille. Sarah verloor de eerste ronde. Na een winstpartij in de herkansing, verloor ze de tweede partij op scheidsrechterbeslissing en kwam daardoor niet meer verder. Het was een zeer geslaagd toernooi, mede omdat Kai Sei door haar deelname heeft bijgedragen aan het goede doel waar dit toernooi voor bestemd was. Met dit evenement werd geld ingezameld voor iancare4parents. Dit is een stichting die ouders ondersteund met ernstig zieke kinderen. Er zal ook een gedeelte geschonken worden aan het team van de Roparun.

Ook trainen bij Budoschool Kai Sei? Kom deze week meetrainen…er is open dojo in verband met de Nationale Sportweek! Zie voor meer informatie www.kaisei.nl.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.