20150425 46478

Alle Tomo no kai jeugddeelnemers aan de wedstrijden

Het wedstrijdteam van Tomo no Kai bestaat uit karateka van alle leeftijden: de jongsten waren 8 jaar, de oudsten boven de dertig.De wedstrijdkarateka van de vereniging deden zaterdag 25 april mee aan katawedstrijden in Almere, en met succes! In elke categorie waar de leden van de karatevereniging deelnamen, werden prijzen in de wacht gesleept.

Het toernooi in Almere werd georganiseerd de karateschool de Mix. De 85 deelnemers lieten zich daar van hun beste kant zien met kata. Kata is een stijlvorm waarbij verschillende bewegingen in een vastgestelde volgorde worden uitgevoerd. Kata kan ook gezien worden als een gevecht tegen denkbeeldige tegenstanders. Deze kata werden beoordeeld door vijf juryleden die door middel van het opsteken van een rood of blauw vlaggetje lieten zien wie zij vonden dat er gewonnen had. Er werd in twee klasses gestreden: kata individueel (een vastgestelde kata) en de open klasse, waar iedereen zelf mocht bepalen welke kata hij of zij liep.

20150425 46454 20150425 46442
 Devon, Sem, Mike en Jeffrey met hun gewonnen prijzen  De Tomo no kai winnaars in de senioren poule

In sommige poules was de strijd groot en viel de beslissing soms door maar één vlaggetje verschil.

De jongste deelnemer van Tomo no Kai, Vic Breumelhof, streed moedig, maar viel helaas net buiten de prijzen. In de poule jongens van 10 tot 12 jaar werden alle drie de plekken bezet door deelnemers van Tomo no Kai: Jeffrey Ossendrijver werd 3e, Mike Dukker tweede en Sem Raunegger werd eerste. Op de vierde plaats in deze poule en dus net buiten de prijzen was debutant Devon Voois te vinden, wat een geweldige prestatie is voor iemand die voor de eerste keer meedeed.

Roy Dukker presteerde zeer goed door de eerste plaats te winnen bij de poule jongens van 12 en 13 jaar. Bij de meisjes van 12 tot 15 jaar vielen Marjolein de Heer en Inge Zevenbergen net buiten de prijzen, maar Megan Beekenkamp bezette heel knap de eerste plaats. In de poule meisjes 14/15 jaar behaalde Lindsay Sinniah de derde plaats.

Bij de volwassenen behaalde Lucia van de Brink de eerste plaats. In de open klasse viel zij helaas net buiten de prijzen. Anoeska Suiker werd derde in de open klasse. Alain Manche werd in dezelfde poule eerste. Ook in de individuele klasse mocht Alain de eerste prijs ophalen. Martha Pelkman werd in de poule met 35+ in zowel de open klasse als in de individuele klasse eerste.

Bij karatevereniging Tomo no kai kun je nu gratis meedoen met twee kennismakingslessen! Kom bijvoorbeeld langs in de meivakantie, er is gewoon les op vrijdag 1 en 8 mei, van 18.30 uur tot 20.30 uur, in sportzaal De Driesprong. Meer informatie vind je op: www.tomonokai.nl

-advertenties-

-goede doel-