sgwzc 28 4Topscorer Nikkie van Veen ontkurkt de champagne

De Zoetermeerse waterpolodames sloten in Leiden hun succesvolle seizoen af met een mooie winst tegen ZVL-BAM 3. De vele meegereisde Zoetermeerse supporters zagen een spannende wedstrijd. Pas in de laatste minuut kwam SG WZC op voorsprong en het aantrekkelijke duel werd zo in het voordeel van de Zoetermeerse fusieclub beslist: 7-9.

sgwzc 28 4 2"Het ging niet makkelijk vanavond," klonk coach Ton Kloosterman opgelucht. "Ik vond dit de lastigste wedstrijd van het seizoen. Vier weken geleden speelden we onze laatste wedstrijd. Daarna hadden wij vanwege een krankzinnig speelschema als enige drie weken geen wedstrijd. Een maand geleden was promotie naar de landelijke Eerste Klasse al een feit. Er stond daardoor vanavond niets meer op het spel. Het was de afgelopen weken dan ook een hele klus om de groep toch gemotiveerd en scherp te houden voor deze laatste wedstrijd. We speelden vanavond niet onze beste wedstrijd, maar wel een goede. Ik denk dat onze supporters genoten hebben."

De jonge talenten van de Leidse Hoofdklasser hadden hun zaakjes verdedigend goed op orde. SG WZC kon lastig aanvallen en moest de hele wedstrijd in de achtervolging. Halverwege was de achterstand 5-3. Op één minuut voor het einde stond er nog een 7-6 op het bord. Een sterk slotoffensief zorgden ervoor dat de drie punten toch mee naar Zoetermeer konden. Een overtalsituatie werd door WZC met een time-out doorgenomen en succesvol afgerond. Vervolgens kon WZC tot twee maal toe de bal onderscheppen en de 7-8 en direct daarna de 7-9 tegen de touwen schieten.

Na het laatste fluitsignaal was er tijd voor lachende gezichten, high fives en champagne. De promotie kon eindelijk gevierd worden. Het feest werd in het eigen clubhuis in Zoetermeer voortgezet. Een spetterend eindfeest en een huldiging van het Dames 1 team zorgde voor een stijlvolle afsluiting van een fantastisch seizoen.

ZVL-BAM 3 - SG WZC 1: 7-9

Periodestanden 3-1, 2-2, 1-3, 1-3

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 4, Marloes Knol 2, Gaby van Dijk, Svetlana Wolters en Femke van den Boogerd 1

Foto’s: OttenZien.nl/ Olaf Otten)

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-