20130817 141915De selectie van Phoenix had slechts één keer getraind voor de eerste oefenwedstrijden zich alweer aandienden. Op 15 augustus gingen de teams naar Antwerpen om aldaar te spelen tegen KZ Danaden en KC Hoboken. Het tweede team wist een gelijkspel te maken van zijn wedstrijd, Het eerste team verloor helaas met 13-12. Op het spel zelf was niet veel aan te merken. Phoenix kwam uit in het Marcel van Damme-toernooi bij KC Hoboken 2000. Het speelveld ligt tussen de muren van een oud fort. Eerst was er nog wel wat verkoeling, maar daarna werd de warmte van de dag merkbaar.

Het tweede team moest eerst een beetje wennen aan het spelen op het veld, dat kleiner was dan de zaal, maar na de eerste wedstrijd tegen ASKC verloren te hebben, werden de wedstrijden tegen Borgerhout en Catba makkelijk gewonnen.

Het eerste team speelde ook tegen AKSC en Borgerhout. Tegen beide ploegen werd een overwinning behaald, daardoor moest er zo'n twee uur gewacht worden op de finale tegen Riviera. In deze finale speelde het eerste van Phoenix in het begin zeer goed, maar daarna scoorde Riviera steeds vaker. Phoenix 1 kreeg een tweede adem en won uiteindelijk de finale. Ook het tweede team was op punten eerste geworden in het toernooi. Al met al een mooi resultaat voor de eerste oefenwedstrijden van de Phoenix-selectie.

 

 

-advertenties-

-goede doel-