curling DSC1427Op 1 augustus zal Curlingbaan Zoetermeer haar deuren openen voor een maand vol Zomerijs. Ook deze zomer komen er weer een tal van nationaliteiten over de ijsvloer voor onder andere een jeugdkamp, internationaal toernooi en diverse trainingsstages. Ook zijn er in augustus diverse mogelijkheden voor zomerse curlingclinics.

Internationaal trainingscentrum

Curlingbaan Zoetermeer is in augustus als één van de weinige curlingbanen in Europa geopend, waardoor vele curlingteams uit het buitenland hun weg naar Zoetermeer weten te vinden. In de eerste week van augustus zijn er jeugdteams uit alle hoeken van Europa die deelnemen aan het jeugdkamp en vervolgens wedstrijden spelen als oefencampagne richting het nieuwe seizoen. Na de jeugd komen ruim 18 dames en herenteams naar Zoetermeer voor diverse trainingsstages en het spelen van de inmiddels befaamde Sweetlake Summercup. In het weekend van 15 t/m 17 augustus zullen de teams strijden voor de Summercup, waarvoor de organisatie dit jaar teams uit o.a. Finland, Spanje, Hongarije, Engeland, Roemenië en Rusland mag begroeten. Uiteraard zijn ook de Nederlandse selectieteams van de partij.  

EK Curling in Zoetermeer

De curlingbaan staat komend seizoen extra in de picture, omdat er voor het eerst in de curlinghistorie het Europese Kampioenschap Curling in Nederland gehouden wordt. Van 4 t/m 11 oktober 2014 zal Curlingbaan Zoetermeer namelijk het decor zijn voor de Europese Kampioenschappen in de C-divisie. De dames van CC PWA Zoetermeer zullen Nederland op dit EK vertegenwoordigen en bereiden zich tijdens het zomerijs voor op dit bijzondere kampioenschap.

Curlingclinics in augustus

Ondanks alle activiteiten is er in augustus voldoende ruimte voor curlingclinics. Zowel kleine als grote gezelschappen kunnen op de curlingbaan terecht voor een zomerse curlingclinic. Meer informatie is te vinden op www.curlingbaan.nl . Ook de jeugd uit Zoetermeer is van harte welkom. Op zaterdag 23 augustus staat er een speciale clinic gepland voor de houders van het Speelmeer paspoort. Iedereen is dus in augustus van harte welkom op de enige echte curlingbaan van Nederland om kennis te maken met de Olympische wintersport Curling!

-advertenties-

-goede doel-