Trainers-FrankTurncoach Frank Louter (49) beëindigt zijn trainerschap bij de gymnastiekvereniging Pro Patria Zoetermeer. Hij gaat per 11 augustus aan het werk als trainer/coach bij de Stichting Topturnen Oost-Nederland (TON) in Almelo. Daarmee komt na 22 jaar een einde aan zijn taak als hoofdcoach Turnen Dames bij Pro Patria.

Frank Louter startte in 1992 op 27 jarige leeftijd als hoofdcoach Turnen Dames bij de Zoetermeerse gymclub (2700 gymsporters). In de afgelopen decennia heeft hij vele nationale turnkampioenen opgeleid. De bekendste naam is Verona van der Leur, die in 2002 zilver won op de Europese en Wereldkampioenschappen en werd uitgeroepen tot nationaal Sportvrouw van het Jaar. Ook Olympiër 2004 Laura van Leeuwen groeide uit tot een van de beste brugturnsters van de wereld. Samen met haar coach ontwikkelde zij een nieuw turnelement aan de brug met ongelijke leggers, dat nu internationaal de ‘Van Leeuwen’ wordt genoemd.

Enkele dagen geleden informeerde Frank Louter het bestuur van Pro Patria en zijn collega-turncoaches over deze nieuwe uitdaging in Almelo, waar hij sporttechnisch en organisatorisch de topsportopleiding van turnsters gaat vormgeven. Hij volgt bij BOSAN/TON daarmee Vincent Wevers op, waarmee de Almelose club vorig jaar brak en die nu werkzaam is als trainer/technisch adviseur Turnen Dames bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

“Wij zijn verrast met dit besluit van Frank Louter, die zo lang verbonden is aan onze vereniging. Maar we begrijpen het wel. Iedere vakman heeft bij tijd en wijle een nieuwe impuls nodig”, reageert Patricia Herwin, bestuurslid belast met personeels- en vrijwilligersbeleid. “Alle leden van het dagelijks bestuur zijn nu op vakantie en kunnen niet reageren. Ik ben ervan overtuigd dat wij aan het einde van het zomerreces op 31 augustus passend afscheid nemen van turncoach Frank Louter en hem veel succes gaan toewensen in zijn nieuwe baan bij BOSAN/TON in Almelo.”

-advertenties-

-goede doel-