Oud-FeyenoordU heeft er in de afgelopen maanden waarschijnlijk al het één en ander over gelezen en nu is De Zoetermeerse Voetbalvierdaagse ook echt van start gegaan! Dit nieuwe evenement wordt georganiseerd door Stichting SOM Zoetermeer, een stichting die zich inzet om het Zoetermeerse voetbal te verbinden door Samen te werken, Ondernemend en Maatschappelijk betrokken te zijn. Tijdens de Vierdaagse, gehouden op het terrein van DWO, zal geld worden ingezameld voor Stichting DaDa en het gehele weekend zal in het teken staan van alles waar Zoetermeer trots op mag zijn. Sport, bedrijfsleven, cultuur en liefdadigheid ontmoeten elkaar tijdens dit unieke evenement.

Jaques Verreijdt bokaal
Donderdagavond 14 augustus speelden de eerste heren- en dameselftallen van DSO, DWO, s.v. Oosterheem en FC Zoetermeer de eerste wedstrijden van het toernooi. Op zondagmiddag wordt de tweede ronde gespeeld, met om 13:00 uur de wedstrijd FC Zoetermeer - s.v. Oosterheem en om 14:00 uur op het hoofdveld de ‘echte’ Zoetermeerse derby DWO - DSO. Na deze wedstrijd worden de verschillende cheques aan Stichting DaDa uitgereikt, dat op haar beurt weer een donatie zal doen aan het Zoetermeerse Kombino Kinderzorg voor de aanschaf van nieuwe speeltoestellen voor kinderen met een berperking. Ook vinden er opnames plaats van het programma Haaglanden Voetbal Aan Tafel.

Oud-Feyenoord
Op zaterdagavond 16 augustus, nadat de jongste Zoetermeerders op de ING-jeugddag gestreden hebben, vindt de grote publiekstrekker van de Vierdaagse plaats. Om 19:30 uur trapt Oud-Feyenoord af tegen Zoetermeer United, een team bestaande uit oud-voetballers van de verschillende Zoetermeerse clubs. In dit team spelen onder andere Edwin de Graaf, Niels Schoonen, Ferdy Macnack en Barry Langeveld. Ook Oud-Feyenoord heeft een mooie gevarieerde groep spelers met namen als Andre Hoekstra, Peter Houtman en Leonardo. Na de wedstrijd is er muziek en een loterij voor Stichting DaDa in de feesttent. Wedstrijdkaarten kosten € 5,- voor volwassenen en € 1,- voor kinderen (tot 18 jaar) en zijn sinds vorige week te koop bij Grand Café Vrienden, Sport 2000 Bakker, Pasta Company en Tico Meester Schoenmaker. In het Westerpark zijn er op zaterdagavond 500 gratis parkeerplaatsen beschikbaar en er is een bewaakte fietsenstalling voor 750 fietsen van Biesieklette à € 1,- per fiets. De tips voor zaterdag 16 augustus zijn dus: kom zo veel mogelijk met de fiets en als u toch met de auto komt, wees op tijd en kom zo veel mogelijk samen!

Het programmablad is inmiddels te bekijken op de facebookpagina van De Zoetermeerse Voetbalvierdaagse: www.facebook.com/zoetermeersevoetbalvierdaagse.

 

-advertenties-

-goede doel-