hotwings panters - red eagles den boschHotwings Panters behield zaterdagavond haar ongeslagen status in de eerste divisie ijshockey, maar in de thuiswedstrijd tegen de Red Eagles uit Den Bosch kreeg het team van coach Marc van den Elskamp het bepaald niet cadeau: Pas laat in de tweede periode legden de Zoetermeerders de basis voor de 4-2 winst.

De thuisploeg ging voortvarend van start in het eigen Silverdome. Ongeveer 450 toeschouwers waren er getuige van dat Scott van den Elskamp al na amper een minuut de puck achter Den Bosch goalie Thijs van Oosterhout kon werken. Pas na tien minuten in het tweede part konden de Bosschenaren de gelijkmaker aantekenen: Het was Eagles speler Sirio Barone die goalie Jan Willem Groenheijde wist te verschalken.

De basis voor de overwinning van de Panters werd vlak voor het verstrijken van de tweede periode gelegd via twee Zoetermeerse goals van respectievelijk Thomas Borgman (2-1) en Pascal van de Velde (3-1). Den Bosch deed vroeg in de derde periode nog wel wat terug middels een goal van Luuk Lambregts, maar het was uiteindelijk Scott van den Elskamp, die met zijn tweede doelpunt van de avond, de 4-2 eindstand bepaalde.

Volgende week zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd voor de Hotwings Panters op het programma tegen het toekomstteam van de Tilburg Trappers. De wedstrijd begint dan zoals gewoonlijk om 20.00 uur.