waterpolo-sgwzc-3feb

Zoetermeerse Marloes Knol scoort 1x voor winnend SG WZC (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames speelden zondagavond een uitwedstrijd tegen TRB/RES uit Tilburg. Deze hekkensluiter uit de landelijke Tweede Klasse had in de voorgaande 10 wedstrijden verrassende uitslagen behaald, alleen nog niet zo veel punten (4x gelijkspel). Zoetermeer was gewaarschuwd voor de makkelijk scorende Tilburgse dames. In het bijzonder warme bad had SG WZC duidelijk moeite met de concentratie. Opdrachten werden maar half uitgevoerd waardoor de ploeg van coach Kloosterman niet lekker in de wedstrijd zat.

 Gelukkig hield Zoetermeer het hoofd wel koel en raakte niet in paniek. Waar er in de eerste periode ondanks 3 uitsluitingen aan Zoetermeerse kant door beide ploegen niet werd gescoord, liep WZC gedurende de rest van de wedstrijd uit via 0-2, 1-2 naar een eindstand van 1-5. Opvallend was het sterke spel van Dames 2 speelster Lotte de Groot. Als invalster in de Zoetermeerse hoofdmacht scoorde zij ook de belangrijke 1-4 en gooide daarmee de wedstrijd op slot.

Kloosterman over de wedstrijd: "Dat was lastig spelen vanavond. Normaal zijn onze wedstrijden op zaterdagavond en deze was een dag later. Een aantal speelsters had duidelijk moeite met deze ongebruikelijke speeltijd en dat was te merken aan de concentratie. Passes kwamen onnauwkeurig aan en ook de afronding liet te wensen over. De tweede helft gingen we verdedigend iets compacter spelen en dat deden we als ploeg wel erg goed. We hebben vanavond maar 1 doelpunt tegen gekregen en dat gebeurt op ons niveau niet zo vaak. Een compliment voor onze verdediging!"

De Zoetermeerse waterpolodames hebben in deze competitie nu tegen elke tegenstander 1 keer gespeeld en staan vierde. Het kampioenschap lijkt voor MNC Dordrecht die nog ongeslagen zijn. Een andere podiumplaats lijkt zeker haalbaar. Komende week is er geen competitieronde. De week daarna, zaterdag 16 februari, speelt WZC om 19:00 uur thuis in De Veur tegen ZVVS 1 uit Vlaardingen.   

-advertenties-

-goede doel-