ED49684-2

Rutger Koppelaar van ARV Ilion vliegt naar 5.20 meter, Foto gemaakt door: Ed Turk Fotografie

De atletiekvereniging Ilion kan terug kijken op een zeer succesvolle eerste editie van het Polsstokhoogspringgala. De Ilion hal waar normaliter hard getraind wordt was voor dit evenement tot een echte arena omgebouwd. De toeschouwers, die in ruime mate aanwezig waren, werden verrast met een wervelende polsstokshow. Klap op de vuurpijl was het nationaal record dat door de 18 jarige Femke Pluim van AV Gouda ruim verbeterd werd en gebracht werd op 4.25 meter.

Een stevige beat schalt door de anders zo rustige trainingshal. Toeschouwers zitten op plastic stoeltjes vlak langs de aanloop naar de polsstokhoogspringmat. De mat is voor dit evenement extra uitgelicht met een paar krachtige schijnwerpers. Bijna elke minuut snelt er een springer langs om op zelfgekozen muziek ondersteund met handgeklap van het enthousiaste publiek de lat te overbruggen. Bij elke gehaalde hoogte gaat er een groot gejuich op. Dat is de ambiance een polsstokhoogspringgala waardig en stuwt atleten op naar mooie hoogtes!

De dames trapten de wedstrijd ’s middags om 4 uur af met als favoriete voor de overwinning  Rianna Galiart van AV Lycurgus uit Krommenie. Niets bleek echter minder waar want Femke Pluim had haar zinnen gezet op het Nederlands junioren record van Denise Groot die in 2009 over 4.10 meter sprong. Op 4.15 was het in 1 keer raak om het vervolgens nog mooier te maken door ook nog over 4.25 meter te springen. Met deze hoogte behaalde zij ook ruim de limiet voor het EK junioren. Rianna Galiart moest alles uit de kast halen om de haar 10 jaar jongere rivale voor te blijven. Na vorige week in het Franse Rouen 4.25 overbrugd te hebben sprong zij nu over 4.35 meter. Een nieuw persoonlijk record en een 2de plaats op de Nederlandse ranglijst allertijden.

Het podium werd gecomplementeerd met de pas 16 jarige Killiasna Heijmans met een hoogte van 3.50 meter.

Ook bij de heren werd de show gestolen door de jeugd. Naast Timo de Water (Ilion) was het vooral Rutger Koppelaar (ilion) die liet zien over grote springcapaciteiten te beschikken. Hij was het dan ook die verassend met een ruime sprong van 5.20 meter met de overwinning aan de haal ging. Timo de Water overbrugde in 1 week voor de 2de maal de 5 meter barrière en liet zien dat de limiet voor het EK neo senioren zeker geen onmogelijkheid is. Rutger Koppelaar is al zeker van deelname aan dit EK, wat gehouden wordt in Tampere (Finland). Hij overbrugde voor de 2de maal de limiethoogte van 5.20 meter. Jorn Bakker, vorige week nog overwinnaar, moest genoegen nemen met de 2de  plaats met een hoogte van 5.10, ondanks goede pogingen om met 5.35 meter een nieuw persoonlijk record neer te zetten.

De uitslagen:

Dames
Rianna Galiart  Lycurgus Krommenie 4.35
Femke Pluim AV Gouda Gouda             4.25
Killiana Heijmans       PAC                Rotterdam      3.50
Dominique Esselaar    AV Unitas      Sittard             3.40
Anita Karregat                       AV Edam       Edam              3.40
Jitske Spijker              AV DEM        Beverwijk       3.25
Jonneke Boere            AV Gouda      Gouda             3.25
Heren
Rutger Koppelaar       ARV Ilion      Zoetermeer     5.20
Jorn Bakker                ARV Ilion      Zoetermeer     5.10
Cyriel Verberne                      AV Atilla        Tilburg                        5.00
Niels Mulder              Haag Atletiek Den Haag       5.00
Timo de Water                       ARV Ilion      Zoetermeer     5.00
Alex van Zutphen      AV Gouda      Gouda             4.85
Bryan Hage                ARV Ilion      Zoetermeer     4.55
Kevin vd Eijk             AV Startbaan Amstelveen     4.55

           

Dit Gala werd mede mogelijk gemaakt door:

Fysiotherapie Schoutenhoek: www.fysioschoutenhoek.nl  ArchiefBC: www.archiefbc.nl

Fasttoprint: www.fasttoprint.nl   Mammoet Hygiene: www.mammoethygiene.nl

 

 

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

 

-advertenties-

-goede doel-