birds-heren1

Softbal - In de hal van tenniscentrum Meerzicht werd zaterdag 2 februari het eerste  indoor softbal herentoernooi gehouden. De heren gooiden onderhands aan en er werd gespeeld met een zachtere bal dan bij het honkbal om het dak en de wanden van de zaal te sparen.

Het eerste herensoftbaltoernooi van Birds vond plaats in het Tenniscentrum Meerzicht (binnenhal). Vanwege de prima lokatie kon er een groot veld worden uitgelegd en streden Birds, Saints, VUC en Orioles om de eerste plaats.

20130202 10611Tegelijkertijd vond de officiële presentatie plaats van de nieuwe oranje Birds-shirts. Deze shirts, gesponsord door Administratiekantoor Zoetermeer, werden op dit toernooi voor het eerst gedragen. Uiteindelijk zullen alle teams in het seizoen 2013 deze shirts gaan dragen bij thuiswedstrijden.  Directeur Raymond Glerum  van Administratiekantoor Zoetermeer is blij dat hij de Birds van dienst kan zijn en toont vol trots het nieuwe shirt.

Het toernooi verliep  zeer sportief en de bal werd regelmatig met volle vaart door de hal geslagen. Het dak raken leverde echter een strafpunt (1 uit) op en dus werd er beheerst geslagen. De door SSK ter beschikking gestelde eerste prijs (een mooie, luxe softbalknuppel) werd uitgereikt aan het team van VUC, dat ongeslagen kampioen werd.

Organisator en coach Patrick de Koning vermeldde bij de prijsuitreiking: "De Birds kan op zijn eigen toernooi natuurlijk niet de eerste plaats winnen, dat zou ietwat onsportief zijn geweest t.o.v. de gasten!" De 2e plaats was er wel voor het team van de Birds die slechts één wedstrijd had verloren.

De 3e en 4e plaats waren respectievelijk weggelegd voor de teams van Saints en Orioles.

Een ieder was het er over eens: dit moet zeker herhaald worden en de eerste reserveringen voor volgend seizoen zijn al binnen.

 20130202 10596

Lees meer sportnieuws

Zie ons overzicht sportaanbieders

Alle sportcursussen op een rij

Overzicht sportevenementen

Leuk om te lezen: jeugdsport interviews

-advertenties-

-goede doel-