DSCN0785

De Dames van Taverzo 1 en 2

Tafeltennis - Op zaterdag 2 februari stonden voor de landelijke teams van Taverzo de eerste uitwedstrijden van het seizoen op het programma. De heren gingen op bezoek bij Litac, het eerste damesteam mocht naar Amsterdam voor een ontmoeting met US en het tweede damesteam had een ritje naar Utrecht (SVE) op de planning.

US 2 – Enjoy & Deploy Taverzo 1 (dames)
In Amsterdam waren de dames uit Zoetermeer gebrand op minimaal een punt na de zware nederlaag van een week eerder. Nadat de eerste partij werd verloren wist Inge van der Gaag namens Enjoy & Deploy Taverzo het eerste punt in de eerste divisie op haar naam te zetten. Hiermee kwam het team op een 1-1 tussenstand, nu al een beter resultaat dan in de eerste competitiewedstrijd. De derde wedstrijd werd verloren, waarna er in het dubbelspel nog een punt werd binnengesleept door het duo Inge van der Gaag/Francisca Davits. Helaas hield het binnenlopen van de punten hierna op en moest het team een 8-2 nederlaag accepteren. In enkele partijen kwamen de speelsters uit Zoetermeer nog tot een spannende vijfde game, maar de winst ging steeds naar de kant van US. Esther Janssen wist als derde speelster van Enjoy & Deploy Taverzo geen punt te pakken net als Francisca Davits die naast de dubbel niet tot de drie games kwam. Aan de kant van US waren Marleen Visser en Emma Schram te grote hordes om te nemen, zij wisten dan ook al hun partijen te winnen. Alleen Janneke Slokkers moest een nederlaag toestaan. Na twee wedstrijden staan de dames van Taverzo onderaan in poule B van de eerste divisie.

SVE 1 – Enjoy & Deploy Taverzo 2 (dames)
Claudia Lin, Sonja Riemersma en Wianka Overbeeke wisten dat na het behalen van één punt in de eerste wedstrijd er meer in het vat zat tegen SVE. In Utrecht werd goed begonnen tegen Sanne van Doorn, Anita van Dijk en Lisette Schuurhof. De dames uit Zoetermeer pakten meteen een 2-0 voorsprong, deze moesten ze echter in de volgende twee partijen weer inleveren. Na de dubbel werden de vier opeenvolgende partijen niet meer verloren waardoor de overwinning was veilig gesteld. Dankzij drie overwinningen van Claudia Lin en twee overwinningen van Sonja Riemersma en Wianka Overbeeke konden de dames met een 7-3 overwinning huiswaarts keren. Dankzij deze overwinning komen de dames in de tweede divisie in de middenmoot van poule D terecht. Doel van dit seizoen is om te behouden en na deze eerste overwinning is dat niet onhaalbaar.

Litac 1 – Enjoy & Deploy Taverzo 2 (heren)
Het tweede herenteam ging met de overwinning van de vorige week nog vers in het geheugen in Lichtenvoorde op bezoek bij Litac. Ook dit keer begonnen Quinten Geeraerts, Elten Roos en Edu Lamtara goed door een 2-0 voorsprong te nemen. Net als het tweede damesteam zagen zij deze voorsprong echter weer teniet gedaan worden in de derde enkelwedstrijd en in het dubbelspel. Na het dubbel wisten gingen de heren echter weer door met wedstrijden winnen en kwamen uiteindelijk op een 5-3 voorsprong, er kon in ieder geval niet meer verloren worden. Het kwam echter niet verder dan deze vijf punten. Uiteindelijk konden de heren van Enjoy & Deploy Taverzo dankzij twee overwinningen van Quinten Geeraerts en Elten Roos en één overwinning van Edu Lamtara een 5-5 gelijkspel opschrijven. Aan de kant van Litac bleef Robert Kock ongeslagen, wist Sander Spijkers één wedstrijd te winnen en moest Jarno de Kruijff drie keer de overwinning aan de bezoekers laten. Na een ruime overwinning in de eerste week en het gelijkspel van deze week staan de heren uit Zoetermeer samen met BKS/Sittard 1 op een gedeelde eerste plaats.  

-advertenties-

-goede doel-