sgwzc dames 6-2-14

SG WZC kreeg het zwaar voor de kiezen in Barendrecht (foto: Olaf Otten)

 

De Zoetermeerse waterpolodames hadden dit weekend wederom een topwedstrijd in de landelijke Tweede Klasse. Waar WZC vorige week in een prima duel de koploper in de slotfase liet ontsnappen, zo waren de dames nu op bezoek bij de nummer twee, ZPB uit Barendrecht. Al na een paar minuten was bij de Barendrechtsen respect en sportiviteit ver te zoeken en gingen veel van hun acties ver over de grens. Normaal gesproken zouden de spelleiders hier daadkrachtig op moeten treden, maar beide fluitisten hadden grote moeite met waarnemen. Begin tweede kwart bij een stand van 2-2 leidde dit tot het dieptepunt waarbij een Zoetermeerse speelster bewust met haar hoofd op een knie van een ZPB-er werd getrokken met ernstige schade aan het aangezicht als gevolg. Verdere deelname voor haar was onmogelijk en een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk. WZC was voor het bereiken van de tweede helft verslagen. De rest van de wedstrijd werd plichtmatig uitgespeeld en WZC was meer bezig met het voorkomen van meer persoonlijke schade dan de 3 wedstrijdpunten die aan het eind te verdienen waren.

Coach Kloosterman na afloop: "Verschrikkelijk, wat een rotwedstrijd! Onacceptabel dat er op zo’n manier gespeeld kan worden. Ik ben het meest trots op mijn team, dat ze zich in hebben kunnen houden. Als wij hierop gereageerd hadden, was het echt een bloedbad geworden hier. Het is toch niet normaal dat er speelsters bewust met zwaar letsel de wedstrijd uit worden getrapt? ZPB Barendrecht heeft zo’n goede ploeg, die meiden kunnen fantastisch spelen, op snelheid en met kracht, die hebben dit helemaal niet nodig." ZPB heeft ambities voor de titel dit seizoen. "Het zal wel, maar de FairPlay trofee gaan ze zeker niet winnen. Ik maak me nu vooral zorgen om de fysieke schade. Het ziet er slecht uit. Ik hoop dat onze speelster niet al te lang uit de roulatie is, en dat ze deze maand nog in actie kan komen.”

 

Volgende week is er weer een thuiswedstrijd in het eigen De Veur. ZVVS uit Vlaardingen komt op bezoek en WZC zal er komende trainingsweek alles aan moeten doen om te laten zien dat ze deze klap te boven kunnen komen. Eerste fluitsignaal klinkt om 19:55 uur.

 

ZPB Barendrecht - SG WZC: 10-6

Periodestanden: 2-2, 1-0, 3-1, 4-3

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 3x, Marloes Knol, Nicoline Kuiper, Marise de Groot

-advertenties-

-goede doel-