DSC 0264-X3

Korfbalvereniging Z.K.V. De Meervogels is zaterdag gepromoveerd naar de Overgangsklasse na een overwinning op HKC uit Hardinxveld-Giessendam.

In een bomvolle sporthal De Veur opende Tjalle van Zoelen al na 30 seconden het bal door vanaf de zijkant de 1-0 te scoren.  Het begin van de  kampioenswedstrijd werd vervolgens meer een zenuwachtige dan een hoogstaande korfbalwedstrijd.

De zenuwen speelden de ploeg van scheidend trainer Aad van Rijthoven in de beginfase parten waardoor degradatiekandidaat HKC bij iedere gelegenheid kon aanhaken. Na tussenstanden van 5-4 en 8-5 werd de rust uiteindelijk bereikt met een 10-8 voorsprong voor de ploeg uit Zoetermeer.

DSC 0014-X3 DSC 0042-X3

In de 2e helft kroop de mix van jonge spelers en oud gedienden uit hun schulp en werd de tegenstander bij tijd en wijle overvleugeld. Prachtige combinaties brachten de circa 500 bezoekers in vervoering en de ene treffer was nog fraaier dan de andere. Mike Roos en Lars Ottevanger waren in deze fase trefzeker als exponenten van de doorkomende jeugd bij Meervogels.

Meervogels liep in de 2e helft weg van HKC via 13-10 naar 17-11. Halverwege de 2e helft kwam Tariq de Wit na 4 wedstrijden afwezigheid in het veld voor de moegestreden Ottevanger.

DSC 0206-X3 DSC 0016-X3

De wedstrijd was gespeeld en bij 22-17 werden er nog een aantal publiekwissels gedaan en zo werden onder andere Monique Obdeijn en Melissa van Zee bedankt voor hun inzet. Meervogels won uiteindelijk met 23-18 en promoveert hiermee naar de Overgangsklasse waarin het volgend seizoen wellicht stadsgenoot Phoenix kan treffen dat ook nog kans maakt op het kampioenschap.