EDT2762-ed-1-web

Tafeltennis - Dat de vorm wel goed zit voor de mannen van Enjoy&Deploy Taverzo werd afgelopen zondag 16 februari maar weer eens duidelijk. De tegenstander en gastheren van Scyedam waren voor de pauze niet opgewassen tegen het spel van de Zoetermeerse tafeltennissers in de eredivisie.

De club uit Schiedam relativeerde de eclatante overwinning van de Zoetermeerders. Een supporter: “Doordat in de huidige opzet van de eredivisie alle zes de teams doorgaan naar de play-offs komt dit zelfs goed uit, zo zien we jullie in ieder geval niet in de halve finale”.

Na de pauze was de hervatting van de wedstrijd gelijk het meest interessante schouwspel. Casper ter Lüün zette Rajko Gommers onder druk met risicovol spel en snelle overnames. Met enig fortuin aan de zijde van Ter Lüün, kwam Gommers nauwelijks toe aan zijn favoriete spel.

Een time-out in de 3e game van coach Brinkhoff leek de nodige rust te brengen en Gommers vocht zich terug in de wedstrijd en boog de 3-1 achterstand om in een 5-11 gamewinst. De daarop volgende games waren spannend, maar werden uiteindelijk allen door Rajko Gommers met nipt verschil gewonnen.

Spelers Scyedam   Spelers Taverzo 
Casper ter Lüün Jan Zibrat 8-11 5-11. 10-12 . . 0-1
Jochem de Hoop Rajko Gommers 8-11 7-11 7-11 . . 0-1
Nermin Smajic Borna Kovac 5-11 3-11 7-11 . . 0-1
Casper ter Lüün Rajko Gommers 13-11 11-8 5-11 10-12 8-11 0-1

In de laatste wedstrijd in deze poulefase volstaat 1 winstpunt voor directe plaatsing voor de halve finales in de play-offs.

De Koreaanse verdediger Kang Dongsoo van de Zoetermeerse ploeg bereikte in Koeweit knap het hoofdtoernooi waarna hij nipt verloor van de Europese Top 12 winnaar. In het toernooi voor spelers onder 21 bereikte Kang Dongsoo de halve finale. Deze week zal de Koreaan deelnemen aan de World Tour in Qatar.

23 februari 2014 speelt Enjoy&Deploy Taverzo in de halve finale van de Nederlandse beker voor een plek bij de “Final4”. In deze halve finale treft het in Veenendaal SKF met oud international Henk van Spanje en eredivisionist Hilversum.

Foto: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-