Jermaine Gras drie keer trefzeker

Jermaine Gras 3 keer trefzeker voor SG WZC, Fotograaf: Raymond Schuling

Waterpolo - De uitwedstrijd tegen PZ&PC 1 is door de heren van SG WZC 1 met het kleinst mogelijk verschil verloren gegaan: 11-10.

Door deze eerste nederlaag in een uitwedstrijd dit seizoen komt de koppositie niet in gevaar maar kruipen de Pijnackenaren wel dichterbij en volgen nu als tweede op 5 punten verschil met nog 7 wedstrijden te spelen.

De wedstrijd startte spectaculair doordat beide ploegen in de eerste twee aanvallen scoorden, waarbij SG WZC tweemaal in de man meer succesvol was via Jermaine Gras en Robin Grunefeld. De gasten konden niet voorkomen dat de thuisploeg uitliep naar 4-2. In de slotseconden en eindsignaal voor de rust scoorde keeper Gerlof van der Veen via een hand van een verdediger: de arbitrage kende eerst een doelpunt toe, maar draaide dat in de pauze voor het tweede part terug en de stand bleef 4-2.

Het tweede part liet een goed SG WZC 1 zien dat zijn eigen spel speelde, nog wel twee keer te makkelijk de thuisploeg liet scoren, maar door twee scores van Laurence van Drongelen en doelpunten uit de man meer van Jermaine Gras en Guido Slegtenhorst de stand weer gelijktrok: 6-6.

Het derde part leek een kopie van part één: veel mogelijkheden voor de Zoetermeerders maar de thuisploeg die profiteerde, vooral via schoten uit de tweede lijn. De benutte strafworp door Jermaine Gras en een doelpunt van Ivo Verlinden waren te weinig: 11-8.

Het laatste part was de brigade van coach Cees Loendersloot de ploeg met de betere conditie en kwam de thuisploeg er eigenlijk niet meer aan te pas, maar miste de koploper tweemaal de man meer na een time out en waren de boogbal van Guido Slegtenhorst en de late goal van Tim van der Bend niet genoeg om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen.

"Jammer dat de arbitrage zo'n stempel op de uitslag drukt", vond Loendersloot. "Ze nemen een aantal voor ons cruciaal verkeerde beslissingen, zien twee keer een slaande beweging door de vingers door U20 te geven in plaats van UMV4 en geven na de wedstrijd toe een verkeerde beslissing te nemen bij de score van onze keeper, maar daar kopen we helemaal niks voor natuurlijk.

Kijkend naar onszelf zijn we veel te aardig: we willen het technisch oplossen verdedigend in plaats van gewoon een paar keer een P'tje te pakken. Slechts vier hebben we er, en dat in zo'n fysieke pot, waar één keer uit gescoord wordt, terwijl we in zeker vier situaties die P hadden moeten pakken, nu krijg je vier goals om de oren: een leerpuntje dus. En aanvallend was er te weinig overtuiging: niet het lef om het schot te pakken maar nog een keertje overspelen. En dan nog hadden we hier minimaal gelijk moeten spelen, want we hebben wel weer tot het laatst gespeeld voor het beste resultaat met als gevolg dat ons onderlinge resultaat bij een gelijke stand met PZ&PC in ons voordeel uitvalt: thuis 17-14 nu 11-10. Nu moet de knop weer om en moet de focus gaan naar de volgende wedstrijd, want die is nu belangrijker dan deze die geweest is."

Doelpunten: Jermaine Gras 3x, Guido Slegtenhorst en Laurence van Drongelen 2x, Robin Grunefeld, Ivo Verlinden en Tim van der Bend ieder 1x.

Bijzonderheden: doelpunt van Tim van der Bend was het 150e doelpunt van het seizoen.

Komende week op zaterdag 22 februari speelt SG WZC 1 thuis tegen DKD/Koudekerk 1. In zwembad De Veur klinkt om 19.30 uur het eerste fluitsignaal.

-advertenties-

-goede doel-