hattrick sgwzc

Het teken dat de hattrick binnen is. De taart kan gebakken worden. (Foto’s Olaf Otten)

Zaterdag traden de Zoetermeerse waterpolodames aan tegen Arethusa in Oss. Een lastige ploeg waar SG WZC de afgelopen confrontaties vaak moeite mee had. De punten gingen regelmatig naar de ploeg uit Oss.

Zateradgavond liep het anders. WZC schoot uit de startblokken en binnen no-time stond er nog voor het einde van het eerste kwart via 1-3 een meer dan verdiende 2-6 op het scoreboard. WZC bleef geconcentreerd spelen, veranderde wat in tactiek om tot de conclusie te komen dat het eigenlijk erg goed liep zoals ze begonnen was. Met veel spelplezier werd Arethusa aan de kant gezet en kon de volle buit, 3 punten, deze keer mee terug naar Zoetermeer.

Coach Kloosterman na afloop: "Het was een fijne wedstrijd. We waren echt de bovenliggende partij en dat kwam in het spel duidelijk naar voren. Ik vond ons echt als team spelen en we hadden veel voor elkaar over. Ik zag naast de concentratie ook regelmatig een lach op de gezichten van mijn speelsters. Misschien ook omdat er twee dames in 1 kwart 3 doelpunten maakten, een hattrick en dat betekent bij ons dat er voor die speelster een taart gebakken wordt. Extra smullen dus! En trainen.”

Komend weekend reist de ploeg af naar Arnhem. Koploper ENC is dan de tegenstander. "Die ploeg is bijna kampioen en vind ik ook de beste ploeg uit onze competitie. Ze zijn echt een stapje verder dan wij. Misschien dat we daar een stuntje uit kunnen halen,” besluit hij.

Arethusa Oss - SG WZC: 9-15

Periodestanden 3-6, 1-2, 3-5, 2-2

Bijzonderheden: Aanvoerder Nicoline Kuiper en Marloes Knol scoorden beide een hattrick.

-advertenties-

-goede doel-