Quincy-Vlijtig--Wouter-Maas-in-training-bij-Dutch-Water-Dreams

Quincy Vlijtig en Wouter Maas in training bij Dutch Water Dreams (fotograaf: Lisa de Wolf)

Op vrijdag 28 februari vindt de eerste indoor surfwedstrijd van Europa plaats bij Dutch Water Dreams in Zoetermeer. De nieuwe surfsport, bekend als flowboarden, is razend populair in Amerika en slaat nu ook aan in Europa. Door middel van de Dutch Flowboarding Contest biedt het watersportcomplex in Zoetermeer de beste flowboarders van Europa een podium om te laten zien hoe ze de kunstmatige golf kunnen bedwingen.

Flowboarden is een combinatie van surfen, skateboarden en wakeboarden op een zogenoemde Flowrider die een constante golf produceert. In tegenstelling tot het traditionele surfen waarbij de surfer snelheid maakt door met het water mee te liften, stroomt het water bij het flowboarden met een snelheid van 50 kilometer per uur tegen de surfer in. De deelnemers worden door de wereldtop, waaronder de Zoetermeerse Quincy Vlijtig, beoordeeld op basis van stijl, tricks en moeilijkheidsgraad.

Volgens de organisatie wordt het evenement een groot spektakel. “We zijn er trots op dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de sport. De deelnemers staan te popelen om iedereen te laten zien welk niveau ze hebben bereikt, maar ook waar de sport om draait”, vertelt Gerard van der Kooi, general manager van Dutch Water Dreams.

Om 18:45 zal de Dutch Flowboarding Contest van start gaan met een indrukwekkende flowboard demonstratie. Vervolgens barst de strijd los en wordt er afgesloten met een apres-surf party. Iedereen is welkom om gratis naar het spektakel te komen kijken.  

Meer info: www.dutchwaterdreams.nl/contest

-advertenties-

-goede doel-