phoenix2Korfbal- Volgens trainer Rob Siemer was de wedstrijd van Phoenix tegen Tilburg een wedstrijd van gemiste doelkansen. Vooral de aansluittreffers waren wel illustratief voor het hele wedstrijdbeeld. De eerste helft speelde Phoenix erg nerveus en stapelde daardoor fout op fout. Zowel in de passings als in de schotkeuzes. Dat het bij rust slechts 7-4 stond, was eigenlijk nog wel de grootste verdienste omdat Phoenix verdedigend veel druk legde bij de Tilburgers. Dus hierdoor was er nog niets verloren. Phoenix scoorde meteen na rust 7-5, waarna de aansluiting uitbleef. Nadat de Tilburgers scoorden, wist Esmee Putting 8-6 binnen te knallen. In 5 minuten stelde Tilburg orde op zaken door 4 keer op rij te scoren. Net als in de thuiswedstrijd rechtte Phoenix nog een keer de rug. Elmas Arendse, Christiaan Pieper en Esmee Putting zorgden voor 12-9 en in die fase speelde Phoenix nog steeds niet geweldig, maar gingen de ballen er wel gewoon in. Met Kevin van Mil en Robbert Zwaan op de plekken van Koen Weening en Stefan Naerebout, leefde het vak een beetje op, waardoor Esmee Putting uiteindelijk topscoorder (4) kon worden. Hoewel het er eigenlijk geen moment in heeft gezeten bleef Phoenix in de achtervolging en met nog twee afstandschoten werd het uiteindelijk  14-12 voor Tilburg. Na een zwakke eerste helft heeft de ploeg uit Zoetermeer de tweede helft gestreden voor een goed resultaat en dat siert de ploeg.