Meervogels overklast Futura met nieuw elan.

 meervogelsNa een teleurstellend begin van de zaalcompetitie, waar het kampioenschap het streven was,  is korfbalvereniging Meervogels bezig met een goede 2e seizoenshelft.

Vorige week werd Vitesse in Barendrecht al op zij gezet door de Meeervogels en zaterdag was Futura uit Den Haag de opponent. De stand op de ranglijst gaf aan dat Futura 1 punt achterstand had en bij winst over de ploeg van Aad van Rijthoven zou gaan.

In het basisteam zijn de afgelopen weken wat wijzigingen opgetreden. Sven van Baggum heeft Meervogels verlaten en Tymo de Wit is teruggekeerd op het oude nest na 2 jaar Korfbal League ervaring te hebben opgedaan bij Nic uit Groningen. Verder verving Monique Obdeijn de geblesseerde Kim van Meeteren.

In een erg goed gevulde sporthal De Veur was sprake van een openingsfase waarin beide ploegen elkaar niets toegaven en waar halverwege de 1e helft een 4-4 tussenstand op het scorebord stond. Futura had ogenschijnlijk meer moeite met het hoge begintempo maar Meervogels profiteerde hier niet van.

Een 1e tussensprint van de thuisploeg (10-6) kon nog wel gepareerd worden door de ploeg uit de residentie maar halverwege de wedstrijd toch een verdiende  12-7 voorsprong voor Meervogels.

Met ongewijzigde ploegen werd aan de 2e helft begonnen waar Futura weliswaar de 1e treffer noteerde maar daarna nam Meervogels de wedstrijd in handen om gestaagd uit te lopen naar een onoverbrugbare voorsprong . Met tussenstanden van 14-8 en 18-10 werden de verhoudingen binnen de lijnen goed weergegeven.

Mike Roos onderscheidde zich met 8 treffers, mede tot stand gebracht door het heersen in de duels van Tymo de Wit. Hierdoor werd balbezit behouden en kon naar hartenlust worden afgedrukt in de richting van de korf van Futura.

Het thuispubliek werd uiteindelijk getrakteerd op een klinkende overwinning van Meervogels (25-14).  Door deze overwinning heeft de Zoetermeerse ploeg zich losgemaakt van de degradatieplekken. In de resterende 5 zaalwedstrijden zal blijken of het nieuw gevonden elan een goede stap naar eerherstel is.

Volgende week wacht Meervogels de verre uitwedstrijd naar Swift uit Middelburg op zoek naar een 3e overwinning op rij.

Eric Plugge

 

Meer Sport

Terug naar Home

Overzicht Sportaanbieders

 

-advertenties-

-goede doel-