phoenix2Korfbal - Phoenix 1 wil mee blijven doen voor de prijzen in de competitie. Om deze ambitie levend te houden moest van SDO gewonnen worden.

Nadat Stefan Naerebout met zijn eerste schot de 0-1 achterstand ongedaan had gemaakt leek het er aanvankelijk op dat SDO niet was gekomen om zonder punten naar huis te gaan. Verlies zou immers betekenen dat ook zij, naast PSV, degradatie nauwelijks meer kunnen ontlopen. Phoenix daarentegen kijkt nog steeds naar boven.

Phoenix verdedigde in de beginfase van de wedstrijd niet goed, SDO schoot scherp in die fase van de wedstrijd. Elmas Arendse en Tess Ouwerkerk trokken met twee fraaie doorlopers de stand gelijk (5-5).

Even later was de stand  5-7 en leek SDO uit te lopen. Bij Phoenix werd de organisatie aangehaald, defensief werden de touwtjes wat strakker getrokken en offensief werd er beter afgerond. Phoenix scoorde in een periode van 9 minuten 7 keer waardoor zij comfortabel naar de rust toe kon spelen (14-10).

Meteen na rust start SDO het beste. Met twee afstandschoten is het binnen twee minuten 14-12 maar dan toont Phoenix wederom veerkracht en doorzettingsvermogen. Phoenix scoort elf keer op rij en SDO is in geen velden of wegen meer te bekennen. Pas in de allerlaatste minuut van de tweede helft scoren de bezoekers nog een keer van ver maar de zege 24-13 staat als een huis en het spel, vooral in de tweede helft, geeft vertrouwen voor het treffen met Refleks in de volgende wedstrijd.

Doelpunten (Tess Ouwerkerk 5, Esmee Putting en Elmas Arendse 4, Christiaan Pieper en Koen Weening 3, Hanneke Louwsma en Jennifer van der Zwan 2, Stefan Naerebout 1)