Dekker Squash Zoetermeer presteerde goed op het Jeugd NK in Drachten, alle 6 jeugdspelers speelden goede wedstrijden.

roshan-squash
Winnaar Roshan Bharos
Bij de jongens tot 11 jaar hadden de 8-jarige Sam Gerrits en de 9-jarige Giray Ertan het zwaar tegen de veelal oudere tegenstanders. Maar de jongens weerden zich kranig en werden uiteindelijk 10e en 12e op hun eerste NK jeugd. Volgend jaar mogen zij het nog eens proberen in deze leeftijdsklasse. De 10-jarige Jesse van der Toorn miste op de eerste dag nipt de halve finales, maar toonde op de tweede dag daar veel van te hebben geleerd, won beide resterende partijen en eindigde heel mooi als 5e van Nederland.

Na een lange blessureperiode kon Bianca Tacconi eindelijk weer eens mee doen, maar moest gelijk een categorie hoger bij de meisjes onder 15 jaar. Dit was natuurlijk vrij zwaar, maar Bianca speelde met veel plezier en eindigde als 8e.

 Eline Koper deed voor het eerst mee met een NK jeugd en trad aan bij de meisjes tot 19 jaar. Ze mocht daarin op de eerste dag gelijk aantreden tegen de nrs. 2 en 3 geplaatste tegenstanders, die inderdaad  te sterk bleken. Op de tweede dag toonde Eline dat zij het nodige had bijgeleerd en legde ze haar tegenstanders het vuur aan de schenen met snoeiharde ballen. Ondanks dat dit niet in winstpartijen resulteerde, toonde zij aan dat het verschil met de Nederlandse selectie niet erg groot is.

Titelverdediger Roshan Bharos was de gedoodverfde favoriet bij de jongens onder 19 jaar. Dat bleek ook uit de spelwijze van de tegenstanders die niets te verliezen hadden en er vol voor gingen; de dood of de gladiolen. Tot en met de kwartfinale had Roshan daar weinig moeite mee, maar in de halve finale moest er gameverlies geïncasseerd worden toen Christoph Winzer werkelijk naar elke bal dook en niet van opgeven leek te weten. Toch wist Roshan zijn surplus goed uit te buiten en de wedstrijd overtuigend naar zich toe te trekken met 3-1. In de finale wachtte de twee (of zijn het er drie) koppen langere Niels van Leeuwen en die begon heel gretig aan de partij. Snoeiharde volleys brachten Roshan in de problemen en hij verloor de 1e game. De 2e game leek dezelfde richting op te gaan, maar Roshan bleef koelbloedig en trok op het beslissende moment aan het langste eind. In de 3e game leek Niels moegestreden en Roshan gaf niets weg, waardoor die game overtuigend werd binnengehaald. Niels richtte zich weer op in de 4e game en leek op weg naar een beslissende 5e game. Roshan gaf echter geen krimp, haalde een paar onmogelijke ballen op en Niels kon het niet vasthouden. Met 7-11, 11-8, 11-3 en 11-8 pakte Roshan zijn vierde (2005, 2011, 2012 en 2013) NK titel bij de jeugd.

-advertenties-

-goede doel-