waterpolo1

Waterpolo-  Zondag 20 januari kwamen de Zoetermeerse Waterpolodames van SG WZC net op tijd aan in Ede na een barre tocht over besneeuwde wegen, die twee maal langer duurde dan gebruikelijk. Onwennig werd er omgeschakeld van −8 buiten naar +30 binnen. Vanaf het eerste fluitsignaal had WZC geen grip op de wedstrijd tegen Polar Bears uit Ede. De dames verslikten zich in het stevige spel van de Berinnen. De aanvallende impulsen van de geblesseerde teamtopscorer werden duidelijk gemist. Er werd hard gewerkt, maar niet altijd even efficiënt. Via periodestanden van 3-1, 1-0, 0-1 en 2-1 werd het uiteindelijk 6-3 voor de thuisploeg.

waterpolo2Coach Kloosterman na afloop: "Het zat niet mee vanavond. We misten de finesse om onze kansen af te maken. Vanwege de blessures speelden we met een aantal invallers uit ons tweede team. Het was voor de ploeg wennen om in deze samenstelling te spelen. Ik ben er trots op dat mijn ploeg hard gewerkt heeft. Dat is toch de basis van een goede wedstrijd. De hele wedstrijd heeft het team hard gewerkt en we hadden het vertrouwen dat we de stand in ons voordeel om konden buigen. Helaas was dat vanavond niet het geval."

Zaterdag 26 januari speelt de Zoetermeerse equipe de eerste thuiswedstrijd van 2013. Om 18.00 uur neemt SG WZC (5e) het in het eigen 'De Veur' op tegen concurrent ENC Arnhem (4e). Voor alle supporters die in het oranje komen aanmoedigen, is er een verrassing.

Tekst: SG WZC, foto's Olaf Otten

-advertenties-

-goede doel-