taverzo-jubileumTafeltennis- Op papier leken de eerste wedstrijden voor de landelijke teams van Taverzo een zware dobber te worden. Deze voorspelling werd ook waarheid, behalve voor de heren die een duidelijke overwinning neerzetten.

Enjoy & Deploy Taverzo 1 – De Treffers (R) 1
Beide damesteams wisten vorig seizoen als eersten in hun poule te eindigen en daarmee te promoveren naar de 1ste en 2de divisie. De voorspelling van een grote kloof wat betreft niveau bleek waarheid toen beide teams bezoek kregen van de dames van De Treffers (R). Het eerste damesteam begon in dezelfde standaardopstelling als vorig seizoen met Inge van der Gaag, Francisca Davits en Esther Janssen. Het gouden duo van vorig seizoen kreeg het zwaar te voorduren tegen Anissa Schoonbrood, Nancy Koopman-Tsai en Marjan Kret (het team van de Treffers moet het voorlopig zonder Maaike Dekkers doen, die vanwege blessures enkele weken is uitgeschakeld). De eerste enkelpartijen bleken een eye-opener te zijn voor het verschil in niveau, de Taverzo dames hadden hiertegen weinig in te brengen. In het dubbelspel leek het duo Davits/van der Gaag nog te gaan voor een stunt. In de eerste game keken de dames tegen een 4-10 achterstand aan maar de dames wisten uiteindelijk toch nog te winnen met 16-14. In de rest van de dubbel ging het lange tijd gelijk op, maar de overwinning ging uiteindelijk toch in vijf games naar de dames van De Treffers. In de volgende enkelpartijen werden wel nog games gewonnen, Inge van der Gaag kwam tot vijf games tegen Anissa Schoonbrood, maar tot meer kwam het niet. Helaas voor de thuisploeg moest er een 0-10 nederlaag opgeschreven worden.

Enjoy & Deploy Taverzo 2 – De Treffers (R) 2 (dames)
Het tweede damesteam kwam uit de startblokken met Pleuni van der Meer, Sonja Riemersma en Wianka Overbeeke. Helaas moesten zij ook de meerdere erkennen in hun tegenstanders. Die tegenstanders waren Esther van der Linden, Marise Kasteleijn en Lisanne van Wassenberg, eveneens van De Treffers (R). Ook in deze wedstrijd was in het begin het verschil van niveau te zien. De Taverzo dames moesten duidelijk wennen aan het verschil in niveau met de 3de divisie. Pleuni van der Meer wist het Lisanne van Wassenberg wel lastig te maken, maar kon helaas niet doordrukken. De volgende partijen waren een duidelijke prooi voor de dames uit Klazienaveen. Wianka Overbeeke ging in de partij tegen Esther van der Linden volop de strijd aan, maar moest in vier games met minimaal verschil toch de overwinning aan de tegenstandster laten. Uiteindelijk was het Sonja Riemersma die de eer voor het thuisspelende team wist te redden tegen Lisanne van Wassenberg. In een zeer spannende wedstrijd over vijf games ging de overwinning naar de speelster van Taverzo en kwam het eerste en enige punt van de avond op het scorebord. Ook het tweede damesteam van De Treffers kon met een ruime (9-1) overwinning huiswaarts keren.

Enjoy & Deploy Taverzo 2 – Wijzenbeek/Westa 3 (heren)
Het tweede herenteam Taverzo deed betere zaken tegen de heren van Westa. Het gouden trio Quinten Geeraerts, Elten Roos en Edu Lamtara zette hun goede vorm van het najaarsseizoen goed door. Het thuisspelende team begon ijzersterk tegen Mark Creemers, Nick van Birgelen en Martin Huijnen. Na zes gespeelde partijen stond meteen een 6-0 voorsprong op het scorebord, de overwinning was dus al vastgesteld in Zoetermeer. Enkele Edu Lamtara kon het niet helemaal bolwerken tegen de heren van Westa en verloor twee van zijn partijen. Quinten Geeraerts en Elten Roos waren ongenaakbaar (zelfs na een 0-2 achterstand in de eerste partij voor Roos) en tekenden voor drie winstpartijen. Dankzij nog een overwinning in het dubbelspel kwam de eindstand om 8-2. Dankzij deze ruime overwinning staan de heren na de eerste speelronde trost op de eerste plaats in poule F van de 3de divisie.

-advertenties-

-goede doel-