phoenix2Korfbal - Phoenix speelt thuis gelijk tegen Reflex. In de laatste minuut wordt de 14-14 gescoord.

De openingstreffer van Phoenix in één van de eerste aanvallen kwam op naam van Stefan Naerebout. Daarna was het tot de 26e minuut stuivertje wisselen. Twee keer Hanneke Louwsma, Esmee Putting, Koen Weening en Christiaan Pieper waren hier de verantwoordelijke doelpunten makers 6-6. Met twee afstandschoten komt Reflex in de laatste 3 minuten voor rust, op een 6-8 voorsprong.

Het was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden in de Veur. Het belang van deze wedstrijd was dan ook duidelijk, de verliezer zou niets meer in eigen hand hebben in de race om het kampioenschap. Reflex consolideerde het twee punten gat ook in de eerste negen minuten van de tweede helft en kwamen daarna zelfs op 9-12 voor.

Hierna kwam Phoenix weer terug naar 13-13. In deze fase lag het initiatief bij Phoenix. Met nog een kleine 4 minuten te gaan werd Elmas Arendse gewisseld voor Kevin van Mil voor meer reboundkracht in de aanval. Onder grote druk weet ex-Meervogel Jeroen Landman voor Reflex de 13-14 binnen te schieten. In de laatste minuut krijgt Phoenix een terechte strafworp die keurig wordt verzilverd, wat een eindstand betekent van 14-14.