Tafeltennis - Enjoy & Deploy Taverzo is ernstig teleurgesteld in de besluitvorming bij de Masters. Doordat  Rajko Gommers zich de dag ervoor met een 3-0 overwinning had geplaatst bij de laatste acht spelers van het toernooi deed zich het feit voor dat alle drie de spelers van de Zoetermeerse club geplaatst waren voor de kwartfinales. Met de rechtstreekse plaatsing van Borna Kovač (nr 1) en Jan Žibrat (3) was de kans hierop ook groot. Om die reden heeft Enjoy & Deploy Taverzo voorafgaande aan de toernooiorganisatie gevraagd hoe de loting voor de kwartfinales in zijn werk zou gaan. In de uitnodigingsbrief naar de spelers en de club is hierover net als voorgaande jaren slechts een beperkte verklaring opgenomen. Duidelijkheid werd echter gegeven op 29 december 2013, waarin de organisatie per e-mail aan de clubleiding laat weten dat er “alleen scheiding is van vereniging in de kwartfinale, in de halve finale kunnen spelers van dezelfde club elkaar tegenkomen.” Ook in voorafgaande jaren werd dit principe steeds toegepast bij de loting voor de kwartfinales.

Taverzo-Tafel-TENNISteamTeammanager Ruud van Graafeiland was dan ook volledig verrast met de uitkomst van de loting waarbij alle drie de spelers bij elkaar in de bovenste helft zijn geplaatst. Reden waarom de club besloot een protest in te dienen bij de organisatie. De toernooiorganisatie erkende de bevestiging per e-mail aan de vereniging en heeft uitsluitsel gevraagd bij hoofdscheidsrechter Albert Rooijmans. Rooijmans zag geen reden om het schema te wijzigen omdat het geldende lotingsprotocol juist was uitgevoerd en wees het protest resoluut af. In het lotingsprotocol was niet voorzien in scheiding van spelers van eenzelfde vereniging in de kwartfinale. Dit nieuwe lotingsprotocol is echter niet bekend gemaakt aan de spelers en/of clubs en wijkt dus af van hetgeen zeer duidelijk is gecommuniceerd aan de clubleiding van Taverzo.

Alles overwegende en in overleg met de spelers en de technische staf heeft Enjoy & Deploy Taverzo besloten haar spelers terug te trekken uit het toernooi. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Een hele lastige beslissing, voor ons zelf, voor de spelers en ook voor het publiek. Een beslissing ook, die voorkomen had kunnen worden als de organisatie zich had gehouden aan haar eigen mededelingen.”

De drie spelers van Enjoy & Deploy Taverzo waren alle drie kanshebber voor de winst op het individuele toernooi. Door het wegvallen van deze drie toppers stond de enige overgebleven kandidaat van het bovenste deel van de kwartfinales, Ewout Oostwouder, meteen in de finale. Oostwouder won het toernooi.

-advertenties-

-goede doel-