EnjoyDeploysportploeg

Enjoy & Deploy Taverzo: sportploeg van het jaar

"Zoetermeer kende als topsportstad een geweldig 2012," stelde sportwethouder Mariëtte van Leeuwen tijdens het sportgala. Dit jaar werden de sporters niet gehuldigd in De Veur of het Stadstheater. Dit jaar was ervoor gekozen om de huldiging  te laten plaatsvinden tijdens het Culinair Festival.

Aan topsporters en talenten in Zoetermeer geen gebrek. De jury bestaande uit Ed Bontrop (st. Zoetermeer Topsport), Bart Volkerijk (directeur Sportservice Z.H.) en Lars Omloo (Coördinator Regiosport A.D.) had ruime keus. Iets wat het niet meteen gemakkelijk maakte.

ClairVerkijkTennis grantforsythe
Claire Verkijk neemt haar prijs in ontvangst Het duo Grant en Forsythe

PelleRietveld10kamp
Pelle Rietveld: sportman van het jaar
Tussen de uitreikingen door waren er verschillende optredens van o.a. Harpe Davids, Pro Patria en KickinDance. Het duo Grant & Forsyth zorgde voor de muzikale omlijsting.

Natuurlijk ging het om de sporters. Pelle Rietveld (atletiek 10 kamp) werd gekozen tot sportman van het jaar. Hij doorbrak vorig jaar de magische 8000 puntengrens in de tienkamp. Nu is hij in voorbereiding op het WK in Moskou waar hij wil laten zien dat hij verder is gegroeid.

Sportvrouw van het jaar is Yara van Kerkhof geworden, mede door haar goud op de 3000 aflossing op het EK in Tsjechië. Zij kon niet aanwezig zijn omdat zij zich in Heerenveen moesten melden voor een training. De prijs werd door haar vader in ontvangst genomen.

Het sporttalent werd de 11-jarige Claire Verkijk. Zij zwemt bij WVZ en barst van de talent. Zij heeft de Belofte status van het NOC*NSF en gaat ook dit jaar sterk in haar ontwikkeling vooruit.

propatria Streetdance
Pro Patria Streetdance act

De sportploeg van het jaar was een beetje voorspelbaar. Tafeltennis Taverzo Enjoy&Deploy was dit jaar sterker dan ooit. Zij kregen de prijs voor het behalen van het Nederlands Kampioenschap. Een zeer verdiende prijs want deze is nog nooit eerder naar Zoetermeer gehaald. Toch bleef het daar niet bij. Ruud van Graafeiland, directeur van Enjoy&Deploy mocht ook de Sportwaarderingsprijs in ontvangst nemen. Er is een grote waardering voor de manier waarop zij zich zowel nationaal als internationaal profileren.

 

Alle foto's: Gerard van Warmerdam, voor meer foto's: vwarmerdam

-advertenties-

-goede doel-