birds.2Vanaf vrijdag 2 augustus  tot en met zondag 4 augustus wordt weer het jaarlijkse Internationale Honk- en Softbaltoernooi bij Birds georganiseerd. Dit jaar alweer voor de 11e keer. Deelnemende teams komen uit Engeland (Bolton), Duitsland (Hagen), Frankrijk (Argancy en Parijs) en Nederland (Breda, Rotterdam, Nieuwegein, Alphen aan den Rijn en natuurlijk uit Zoetermeer.

Wanneer op donderdagmiddag, 1 augustus, de eerste buitenlandse teams zich in het van Tuyllpark melden, zal het Birds-complex langzaam veranderen in een op alle fronten kleurrijke sportcamping.  De sporters zullen in hun zelf meegebrachte tentjes kamperen, die voor de kantine opgezet worden. 

Zo’n 200 dames- en herensporters zullen vanaf vrijdagmorgen 10.00 uur, wanneer het “play ball” afgeroepen wordt, flink aan de bak moeten bij zo’n 120 te spelen wedstrijden, tegelijkertijd op de 3 Birds-velden. Er wordt honkbal gespeeld, damessoftbal en herensoftbal, maar tussendoor zorgt Birds dat deze sporters zich niet hoeven te vervelen, als ze even geen honk- of softbalwedstrijd Birdshebben. Er wordt namelijk een volleybalveldje uitgelegd, waar de honk- en/of softbalteams ook kunnen gaan volleyballen en om het nog zwaarder te maken, is er een heuse Sumo-worstelcompetitie georganiseerd, waar de beste Sumo-worstelaars uit de teams het tegen elkaar op moeten nemen.

Buiten deze competities is er nog gelegenheid om te darten en om te tafeltennissen. Volop sport dus. De sporters zullen verder op het complex nog onderhouden worden met karaoke op de vrijdagavond en na de BBQ op zaterdag met een live-optreden van de Caribische band “Carlos & Friends” uit Leiden. Deze band zal de aanwezigen op een onvervalste portie Zuid-Amerikaanse muziek trakteren en er een ware tropical party van maken.

De avonden zijn gereserveerd voor de sporters en Birds-leden, maar gedurende de dag, wanneer de wedstrijden worden gespeeld, is iedereen welkom. Toegang is vrij.

-advertenties-

-goede doel-