Oudere cliënten van WZH (WoonZorgcentra Haaglanden) hebben op 27 juni 2014  een potje voetbal gespeeld met de ADO Old Stars. Walking football wel te verstaan. Dat deden ze in het kader van de WZH Beweegweek, die tot doel heeft om het dagelijks bewegen van de veelal oudere cliënten te stimuleren, en ook om de bewustwording van het belang van bewegen voor ouderen te vergroten.

Walking football toernooi WZH met Ado Old Stars

Walking football is voortgekomen uit het voetbal. Bij deze sport wordt er alleen gelopen en niet gerend! Ook is fysiek contact verboden en mag de bal niet hoger dan knie hoogte komen. De sport is bedoeld voor 60+ers, zowel mannen als vrouwen. Walking football is uitermate geschikt voor ouderen om op een leuke manier te bewegen.

“Hartstikke leuk”, glundert de 93-jarige ‘doelman’ de heer De Ridder van WZH Schoorwijck. “Mijn tactiek is de bal goed in de gaten te houden en te zorgen dat ie tegen mijn benen aankomt.” Na afloop wordt De Ridder uitgeroepen tot man of the match. Ook de heer Zwarts, woonachtig in een Garantwoning van WZH Waterhof is enthousiast, hij heeft zich direct aangemeld voor de Old Stars!

Albert Verbooij, manager Behandelzaken WZH: “Niet alle ouderen kunnen sporten zoals we hier doen. Bij WZH verleiden we cliënten die niet zoveel meer kunnen om toch in beweging te blijven, vooral met alledaagse activiteiten zoals aankleden, wassen en eten. Dat is belangrijk, want hoe langer je vitaal bent, hoe langer je regie houdt over je eigen leven.”

Old Stars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en Stichting Meer Dan Voetbal in samenwerking met de Vriendenloterij. Het doel van dit project is om 60+ers bewust te maken van een actieve levensstijl.

 

WZH Beweegweek van 23 t/m 27 juni 2014
Om gezamenlijk in beweging te komen organiseert WZH in de week van 23 t/m 27 juni de WZH Beweegweek met diverse beweegactiviteiten voor cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. De beweegweek heeft als doel om niet alleen de cliënten meer in beweging te krijgen, maar ook om ze bewust te maken van het belang van bewegen.

Het programma in de WZH Beweegweek bestaat onder andere uit een Walking Football clinic en toernooi. Verder geeft Dance for Health dansworkshops, zijn er Zumba Gold lessen en kan men een vitaliteitscheck doen in de woonzorgcentra. Ook hebben 60 medewerkers en cliënten de WZH Wandelestafette gelopen en hebben daarmee alle WZH woonzorgcentra in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer aangedaan.

-advertenties-

-goede doel-