DSC 6593

DSC 6421De leerlingen van karatevereniging Tomo no kai hadden veel getraind op hun kata, de vaste vormen, voor het jaarlijkse clubtoernooi. De ene les werd er vooral gelet op de juiste houding en standen in de kata, een volgende les weer meer op de techniek. Is de basis eenmaal in orde, dan kan je gaan trainen op de snelheid, inzet en kracht. In het Japans wordt dit kime genoemd, de gevechtsspirit van het kata.

20140629-20547Op de wedstrijd zelf komt daar natuurlijk nog een gezonde dosis spanning bij, waardoor het toch vaak net iets moeilijker wordt om je beste kata te laten zien! Om vooral de jeugdleden allemaal een positieve kennismaking te geven met het wedstrijd karate worden de poules klein gehouden, waardoor er veel te winnen valt: een mooi prijsje én een flinke dosis zelfvertrouwen.

20140629-20526 20140629-20536

Voor de wedstrijden echt begonnen bracht de Leidse groep Raiden Yosakoi alvast goed de stemming erin met een demonstratie van het Japanse Yosakoi dansen. Yosakoi is afgeleid van festivaldansen en is bijzonder energiek. De Raiden Yosakoi voerde de dansen met veel energie en enthousiasme uit en kon rekenen op een staande ovatie uit het publiek.

 

Een 1e plaats werd behaald door:

Wayla Pompe, Renzo Rezny, Vic Breumelhof, Inge Zevenbergen, Jerney Pompe, Robine Neijssel, Lucia van den Brink en Shanna de Bruijn.

De 2e plaats ging naar:

Serena Krijts, Sem Raunegger, Vincent Stel, Jeremy Neijssel, Marjolein de Heer, Megan Beekenkamp, Alex vd Hoogenband, Lindsay Sinniah en Vivian de Bloois.

En 3e plaatsen werden gewonnen door:

Mike Dukker, Sebastiaan Vriens, Roy Dukker, Luc Breumelhof, Tim Keizer, Jim Bronswijk, Peter Zaal en Alain Manche.

 

Foto's: Dirk Soutendijk

-advertenties-

-goede doel-