Rens met gouden medaille

Rens met zijn gouden medaille om

Op de landelijke finales turnen in Almere deed Rens Hoofs (junior 1, 3e divisie) mee aan vier onderdelen: de meerkamp finale als ook 3 toestelfinales.

Op zaterdag was het een spannende wedstrijd om de medailles voor de meerkamp finale. Rens, die uitkwam voor CGV Zoetermeer, was als 10e de finale in gegaan, dus medaillekansen waren er niet, maar uiteindelijk heeft hij zich naar de 5e plaats weten te turnen, wat op zich al een zeer knappe prestatie is.

Op zondag waren de toestelfinales, waar Rens zich had geplaatst voor ringen, sprong en rek. Als eerste werd er geturnd aan de ringen, waar Rens een bijna perfectie oefening (maar 0,65 aftrek voor slordigheden) turnde, en dat resulteerde in de gouden medaille op dat toestel. De euforie van het behalen van goud zorgde ervoor dat het op sprong even mis ging, waardoor hij net naast de medailles greep (4e plaats) en op het laatste toestel rek werd hij 6e. CGV Zoetermeer is heel erg trots op deze prestatie van Rens, zeker gezien er getraind wordt in gemeente zalen en zij  niet beschikken over een mooie turnhal met valbakken en andere handige trainingsfaciliteiten.

CGV Zoetermeer is op zoek naar nieuwe talenten om de selectiegroep turnen heren te versterken. Kijk op de site www.cgvzoetermeer.nl voor meer informatie hierover.

Foto: Maud Hoofs

-advertenties-

-goede doel-