pelle rietveld

Ilion is bezig aan een succesvol baanseizoen, na Rutger Koppelaar hebben ook Naomi Sedney en Pelle Rietveld zich gekwalificeerd voor de EK atletiek aankomende zomer in het Zwitserse Zurich.

Naomi liep met haar teamgenoten op de 4x100m estafette naar een razendsnelle tijd van 43,85sec in het Belgische Oordegem. De limiet was gesteld op 43,96sec. Zelfs zonder de razendsnelle Dafne Schippers was de limiet geen enkel probleem. De dames verwachten in Zurich hoge ogen te kunnen gooien. Naomi heeft tevens nog kans op de individuele limiet op de 100m welke staat op 11.37sec. Hoewel dit een aardige verbetering van haar persoonlijk record zou betekenen lijkt het niet onmogelijk.

Pelle was tegelijkertijd bezig zich te kwalificeren in het Oostenrijkse Götzis voor de tienkamp op ditzelfde Europese kampioenschap, hij is geslaagd in zijn missie en heeft na een succesvolle crowdfunding campagne een vliegende start gemaakt in het huidige baanseizoen. Pelle behaalde opzienbarende resultaten op de 100m in 10,93sec en het speerwerpen met 68m36 en hij verbeterde zijn persoonlijk record op polsstokhoogspringen naar 5m06 en de tienkamp naar maar liefst 8204 punten.

Met een persoonlijk record en de limiet voor Zurich op zak kan hij zich in alle rust voorbereiden voor de Europese Kampioenschappen.

Foto: pellerietveld.nl

-advertenties-

-goede doel-