altv kampioen

Het eerste mix team van tennisvereniging ALTV is afgelopen weekend overtuigend kampioen geworden in de eredivisie regio Zuid-West.

Het team bestaande uit: Iris Sterkenburg, Susanne Stolsz-Esser, Nicolette Krikke, Rob Luiten, Andre de Mos (team captain) en Ivo van Dijk leverde daarmee een prima prestatie.

Vanaf de eerste dag werd de koppositie gepakt om vervolgens deze niet meer af te staan. Met sterke nieuwkomers als Barendrecht en Nieuwerkerk en tweevoudig kampioen Dash'35 werd dit van te voren niet voor mogelijk gehouden. Teamcaptain Andre de Mos hierover: “toen de indeling bekend werd hebben we ons als doel gesteld om te handhaven. Na 3 rondes zelf prima gepresteerd te hebben kregen we echter in de gaten dat er wellicht meer in zou zitten. Uit bij Nieuwerkerk hebben we daarom besloten om met een tactische opstelling te spelen en dat pakte goed uit met een 2-3 overwinning. Omdat niet één team ongeslagen is gebleven in de poule ging het er uiteindelijk om wie de meeste punten haalde. In theorie kon het op de laatste dag nog mis gaan en moest degradant RLTC minimaal met 4-1 worden verslagen om de naaste concurrenten Nieuwerkerk en Barendrecht definitief voor te blijven. En dat is gelukt! Het werd uiteindelijk 5-0 waarmee we ons rechtstreeks hebben geplaatst voor de kruisfinales (weekend van 14 juni a.s.) van het landskampioenschap.”

Mocht ALTV deze ronde winnen dan speelt het team in het weekend van 21 juni de finale om het landskampioenschap op de banen van tennisvereniging Brederode te Santpoort.

-advertenties-

-goede doel-