Softbalteam ONC Nederlands kampioen

Het ONC softbalteam heeft op vrijdag 13 juni de finale van Olympic Moves gewonnen! In een zinderende finale versloeg het team van het Oranje Nassau College Parkdreef het team van het Scala College uit Alphen aan den Rijn met 12-10. Het ONC softbalteam is hiermee kampioen van Nederland geworden.

Olympic Moves is in de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Jaarlijks strijden 150.000 jongeren van meer dan 300 scholen in 18 verschillende sporten om een plaats in de nationale finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

In de regionale voorrondes werd het ONC softbalteam al eerste in de poule. Met drie overwinningen kwalificeerden de softballers zich voor de School Final 2014. Na enkele optredens werd het olympisch vuur aangestoken door Epke Zonderland. Vervolgens gingen alle teams van de verschillende sporten naar een eigen accommodatie waar eerst in poules van vier teams werd gespeeld. De beste teams streden daarna tegen elkaar in de finale, waarbij het ONC als winnaar uit de bus kwam.

Ook het ONC hockeyteam deed mee aan de finale. Dit team werd uiteindelijk vierde van Nederland. Afgelopen dinsdag zijn beide teams op school gehuldigd en getrakteerd op taart.

-advertenties-

-goede doel-