mhcz-hockeyclubMixed Hockey Club Zoetermeer (MHCZ) krijgt een nieuwe was- en kleedruimte en een nieuw veld. De huidige was- en kleedruimte is in slechte staat van onderhoud en moet worden vernieuwd. Ook heeft het college van B&W aan de raad voorgesteld om akkoord te gaan met de aanvraag van een investeringssubsidie voor de nieuwbouw van een nieuwe kantine. De nieuwe kantine en de nieuwe was- en kleedruimte komen in één nieuwe accommodatie.

Nieuw zestalveld

Op de plek van het huidige miniveld komt een nieuw zestalveld. Op deze manier kan, ondanks het gebrek aan uitbreidingsruimte in het Van Tuyllpark, de club toch voldoen aan de sterk groeiende hockey- en schoolsportbehoefte. Mariette van Leeuwen, wethouder Sport:

“MHCZ heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Het is een grote club met ruim 1.400 leden en vijf kunstgrasvelden. De animo voor hockey neemt alleen maar toe. Daar past een accommodatie bij van deze tijd.”

Achtergrond

De gemeenteraad heeft de afgelopen jaren via verschillende raadsbesluiten besloten dat de gemeente Zoetermeer de was- en kleedaccommodaties van alle voetbalverenigingen en overige buitensportverenigingen in eigendom overneemt. Hierdoor kreeg de gemeente de mogelijkheid om de omzetbelasting op de investering- en exploitatiekosten van de complexen met de fiscus te verrekenen. Vervolgens worden deze accommodaties tegen een gebruiksvergoeding weer aan de vereniging in gebruik teruggegeven. In dit advies wordt voorgesteld ook de was- en kleedaccommodatie voor hockeyvereniging MHCZ te realiseren en daarmee het project af te sluiten.

-advertenties-

-goede doel-