Jun mix

Op zaterdag 21 en zondag 22 juni waren alle disciplines van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie samengekomen in Ahoy voor de Fantastic Gymnastics. Voor sommige disciplines werden er NK's gehouden, bij andere disciplines werd er gestreden om de Ahoycup. CGV Zoetermeer deed met 3 teams mee aan de discipline groepsspringen. Elk team springt met 5 springers, snel achter elkaar 7 sprongen op de trampoline en 7 sprongen over de pegasus. De cijfers van beide toestellen worden bij elkaar opgeteld. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën (jeugd, junior en senior), team samenstellingen (dames, heren of mix) en niveaus (A t/m E).

AllenDe meeste teams springen al jaren met elkaar, de teams van CGV Zoetermeer waren allemaal gelegenheidsteams, waarbij een aantal deelnemers zelfs al een tijdje niet meer turnen.

Het mixteam junioren B (Luuk, Jelle, Calvin, Marit, Rory en Tivona) werden 1e op pegasus, maar kwamen net tekort in de totaalscore en behaalden een prachtige 2e plaats.

Het mixteam senioren B (Rens, Noah, Jeroen, Gaby, Laura en Annegreet) kwamen goed mee op trampoline, maar verloren het op pegasus en werden uiteindelijk 4e.

Het damesteam senioren B (Carina, Eveline, Floortje, Carol, Jamie en Marleen) lieten prachtige sprongen zien, maar kwamen vooral in moeilijkheid tekort, waardoor ze uiteindelijk een 16e plaats behaalden.

-advertenties-

-goede doel-