L.L. Seniors NK 2014

Little League Seniors

Een flink aantal softbalmeiden van Z.B.S.V. Birds, in totaal zelfs 11 speelsters, hebben in het weekend van 14 en 15 juni mee gedaan aan het Nederlands Kampioenschap Softbal Little League 2014 in Hoofddorp.

little league NK 2014In het prachtige nieuwe honkbalstadion van Hoofddorp Pioniers werd een 2-daags kampioenschap gespeeld in jeugdhonkbal en jeugdsoftbal. Honderden jongens en meisjes maakten deel uit van hun sterkste regio selectieteam. Ieder team speelde wedstrijden in pouleverband, waarna uiteindelijk een finalewedstrijd werd gespeeld om te bepalen wie er dit jaar Nederlands Kampioen werd. De nr.1 gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap in Polen in juli.

Bij het softballen deden 3 teams, in 3 verschillende leeftijdscategorieën, de Littles, de Juniors en de Seniors van regio Rotterdam/Den Haag mee aan dit Nederlands Kampioenschap.

Onder de naam ‘De South West Thunders’ behaalden het jongste team, meisjes van 11-12 jaar, en het oudste team, meisjes van 14-17 jaar, de 1e plaats en mogen zij Nederland gaan vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Softbal in het Poolse Kutno en Brzeg.

De Juniors, het team met meisjes van 14-15 jaar behaalde een prachtige 2e plaats.

Deze topprestatie was genieten voor alle deelnemende softbalmeisjes van Birds.

Bij de Littles maken Laura Axson, Melissa Hoeverts en Keedyen Basilia deel uit van het kampioensteam, bij de Juniors zat Kelsey Schippers en Kimberley van Horssen en bij de Seniors zijn Vera Roozenburg, Julie Winkel, Eline van de Meer, Keedy Florentina, Lisa Hop, Fleur Bos en Jacqueline de Hoog de ‘Birdies’ van het team.

Het Europees Kampioenschap Little League Softball wordt gehouden van 24 tot en met 28 juli in Polen. Mocht het zo zijn dat ook hier de 2 teams kampioen worden, dan mogen zij naar Amerika om deel te nemen aan de Worldseries Softball.

-advertenties-

-goede doel-