Pim-Steens-NK-Zilver

Zilver voor Pim Steens met coaches Tim Blok en John Zwalve.

De 13-jarige judoka Pim Steens, van Budoschool Yotosama, heeft op het Nederlands Kampioenschap judo -15 jaar knap het zilver behaald in de klasse -50 kg. Met gevarieerd judo wist Pim via ippon zeges op Breg (Oost-Nederland), Steengraver (Limburg) en Dobbelaar (Noord-Holland) de halve finale te bereiken. In deze wedstrijd zou winst de finale betekenen en zou het behalen van een medaille een feit zijn, echter bij verlies moest er nog gestreden worden voor het brons. Pim Steens wist deze wedstrijd goed te controleren en behaalde een yuko voorsprong. Met slechts enkele secondes nog te gaan, verloor Pim zijn concentratie en gaf de yuko voorsprong uit handen en belandde ook nog in een houdgreep. Hier wist hij nog op tijd te ontsnappen waarna een Golden Score volgde. Hier wist Pim opnieuw een yuko te scoren waardoor de finale bereikt werd. In de finale was titelkandidaat en nummer 3 van NL, Ryan Lo-A-Njoe nog een maatje te groot waarna Pim wel verdienstelijk de zilveren medaille mocht ontvangen.

Ayomi Bosdijk (-44 kg) was zeer dichtbij voor de 2e NK medaille voor Yotosama. Via zeges op Goedhart en Boske was Cornelisse in de kwartfinale te sterk. In de herkansingsronde werden Krachten en Jansen langszij gezet en moest er om het brons aangetreden worden tegen Vos. Tegen de huidige nummer 3 van Nederland ging het gelijk op maar ging Vos uiteindelijk met 2 yuko scores tegen 1 met het brons er vandoor. Toch een knappe 5e plaats voor de 12-jarige Bosdijk. Camiel Roskamp (-42 kg) en Robert Soen (-55 kg) wisten beide vele partijen op hun naam te schrijven maar sneuvelden uiteindelijk tegen de latere medaille winnaars.