kravmaga

Op zaterdag 23 maart zijn er examens Krav Maga bij DFTZ gehouden. Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingssysteem. Het systeem berust op praktijkervaring. Daarnaast zijn de technieken gebaseerd op natuurlijke reacties en daardoor snel en makkelijk aan te leren. Dat de technieken van Krav Maga efficiënt en effectief zijn is al vaak bewezen. Het draagt niet voor niets de kwalificatie ‘best street and battle tested system of the world’.

Krav Maga is een zelfverdediging- en vechtsysteem dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor het Israëlische leger. Krav Maga is niet te vergelijken met traditionele disciplines. Anders dan de meeste disciplines gaat Krav Maga uit van de natuurlijke reflexen en instinctieve reacties van de mens. De technieken zijn gemakkelijk aan te leren en in stresssituaties toe te passen. Deze ‘real live stresssituaties’ worden voortdurend in de les gecreëerd. Daarnaast kent Krav Maga geen (spel)regels. Alles is geoorloofd om het leven van jezelf of een ander te beschermen/redden.

Binnen Krav Maga kan de kravist zich tot een zeer hoog niveau ontwikkelen, echter het instapniveau is laagdrempelig. Ieder mens heeft immers zijn of haar instinctieve reactie waarop de technieken de rest doen. Krav Maga is geschikt voor iedereen; jong & oud, man & vrouw, ervaren & onervaren. Daarnaast is gebleken dat Krav Maga een zeer goede work-out biedt.

Krav Maga wordt in Zoetermeer aangeboden door Defense and Fighting Tactics Zoetermeer (DFTZ). Om de kwaliteit van Krav Maga te garanderen is DFTZ aangesloten bij een internationale bond, de International Krav Maga Federation (IKMF). Meerdere malen per jaar komen de hoogst gegradueerden vanuit Israël om examens af te nemen en seminars voor de studenten te organiseren.

De instructeurs van deze sportschool, dhr. Joey Roetman, Michiel Bazuin en Michel Mastenbroek verzorgen de lessen op maandag- en donderdagavond in Zoetermeer aan het van Doornenplantsoen 1 van 19:00 uur tot 20:30 uur voor de starters en van 20:30 uur tot 22:00 uur voor de gevorderden.

-advertenties-

-goede doel-