Rajko NK

Rajko Gommers aan slag in het dubbel, foto's: Elsbeth Parmentier

Tijdens het eerste weekend van maart 2014 werden door de Nederlandse Tafeltennisbond de Nationale Kampioenschappen georganiseerd. Locatie was de fraaie Landstede sporthal in Zwolle, waar naast topsport volop activiteiten plaatsvonden. Voor Enjoy & Deploy Taverzo een drukke dag, niet in de laatste plaats omdat leden van de club op alle fronten van de club actief waren. Van organisatie tot aan deelname aan de diverse evenementen.

Aan het zaterdag gespeelde jeugdklassetoernooi deden Taverzo-spelers Sil Vermeij en Dennis Velthuijzen mee op basis van hun goede prestaties in de regionale competitie. Dennis wist een knappe derde plaats te behalen in klasse B. Zondag stond de finale van het basisscholenkampioenschap tafeltennis op het programma: 'Table Stars The Battle'. Onder begeleiding van Taverzo was de Zoetermeerse basisschool het Palet met maar liefst 3 teams vertegenwoordigd.

Jacob VerenigingscongresTijdens het gelijktijdig met het NK gehouden verenigingscongres kreeg Taverzo de prijs uitgereikt voor vereniging met de meeste jeugdleden van Nederland; een mooi compliment voor de hele club en het team van vrijwilligers onder leiding van Sven Groot. Ook trainer/coach Martin Brinkhoff en speelster Mirjam van der Poel werden door de NTTB in het zonnetje gezet. Martin kreeg zijn trainer 4-diploma uitgereikt en Mirjam werd als jubilaris (50 jaar NTTB lid) naar voren gehaald.

De 13-jarige Roel Bogie, verbonden aan de selectie van het Zoetermeerse eredivisieteam kreeg een wildcard voor deelname aan de herenenkel op het NK zelf. In een mooie partij kon hij goede tegenstand bieden aan Koen Hageraats, dubbelpartner van Rajko Gommers, die in Zoetermeerse dienst uitkomt. In dat herendubbel bereikte beide mannen de tweede plaats. Rajko zelf was helaas in het enkel net niet bij machte om de latere winnaar te verslaan. Van alle tegenstanders van Nederlands kampioen Ewout Oostwouder was Gommers wel het dichtste bij. Een 3-1 voorsprong ging in een mooie wedstrijd nipt verloren. Bij de dames beleefde Li Jiao namens Taverzo een bijzonder NK. Voor de 10e keer op rij werd ze kampioen bij de dames: een evenaring van de prestatie van Bettine Vriesekoop. Ondanks dat Britt Eerland (1/2e finale) en Li Jie (finale) goed tegenstand boden, wist Li Jiao dit toernooi af te sluiten zonder ook maar één game te verliezen.

Li Jiao NK2014

Li Jiao op het NK

-advertenties-

-goede doel-