Roel Bogie tijdens ETTUcup Stage 3

De dertienjarige Roel Bogie, uit Nijmegen, werd afgelopen jaar gesteund door de selectie van Enjoy&Deploy Taverzo. Het jonge talent bleef zich ontwikkelen en traint samen met de selectie van Enjoy&Deploy al met grote regelmaat op Papendal. In de competitie kwam Roel het eerste half jaar uit voor TN Nijmegen en kreeg in goed overleg met persoonlijk begeleider Theo Rieken bij Westa de kans om dit seizoen in de eerste divisie te spelen. Ook daar laat Roel Bogie zien snel stappen te maken. Bij de start van de samenwerking tussen Roel en de Stichting Enjoy Tafeltennis Zoetermeer afgelopen jaar maakte teammanager Ruud van Graafeiland de opmerking : “Roel Bogie is van harte welkom bij ons team van ambitieuze tafeltennissers. Hoe snel hij klaar is om mee te draaien in de eredivisie is slechts een kwestie van tijd.”

Roel BogieOnlangs liet Roel Bogie op het NK Tafeltennis zien al dichtbij het niveau van de huidige eredivisie te zijn. Bij Enjoy&Deploy Taverzo zal Bogie onder andere samen gaan spelen met Rajko Gommers: “Roel past als speler goed bij ons team, hij is minstens net zo fanatiek en ambitieus. Voor mij persoonlijk een mooie uitdaging om mijn ervaringen te delen met Roel. Als je ziet welke ontwikkeling Roel op de trainingen doormaakt, dan heb ik het volste vertrouwen in hem. Maar ik weet ook waar de moeilijke periodes komen. Ik draag dan graag mijn steentje bij om ook die stappen te maken”, aldus Gommers.

De samenwerking in Zoetermeer is mede door deze voorspoedige ontwikkeling vroegtijdig verlengd en aangepast. Theo Rieken daarover: “We hebben Enjoy&Deploy gevraagd de komende 2 jaar een plek in de eredivisie te bieden aan Roel, zodat Roel na zijn snelle stappen het afgelopen seizoen vanuit Zoetermeer op het hoogste niveau kan doorgroeien.” Roel Bogie zelf is trots op de geboden kans en wist zich onverwacht gesteld voor een lastige keuze.

De ingeslagen weg bij Westa bood namelijk ook kansen om bij Westa langer te blijven. Geen makkelijke keuze dus voor de jonge speler uit Nijmegen. Ambitieus en fanatiek als de jonge speler is, is de keuze gevallen op de landskampioen uit Zoetermeer. Bogie wil met zijn teamgenoten in Zoetermeer zelf nog continue beter worden en zijn steentje bijdragen om mee te blijven doen om de prijzen in de eredivisie.

Afgelopen weekend speelde Roel Bogie in Metz een zeer sterk bezet internationaal jeugdtoernooi. Bogie wist onder andere te winnen van de nummer 1 van de Europese ranglijst voor Cadetten, Nolan Givone uit Frankrijk.

-advertenties-

-goede doel-