sgwzc dames11-3

Njord verzet zich met hand en tand. Toch gaat Zoetermeer er met de punten vandoor, Foto’s Olaf Otten

De herstart van de competitie bracht de Zoetermeerse waterpolodames SG WZC 1 (5e) naar Veldhoven voor een duel tegen de nummer 3. Eindelijk was daar de winst tegen een hoger geklasseerd team. Na een spannende strijd werd Njord met 5-7 aan de zegekar gebonden.

sgwzc  dames11-3-2Lang ging het in het sfeerloze Den Ekkermanbad in Veldhoven gelijk op. Diep in het laatste kwart kon SG WZC een voorsprong nemen om deze niet meer af te staan. Met nog 32 seconden op de klok schoot Marloes Knol de 5-6 binnen en was het nog een halve minuut billenknijpen. Vlak daarna was het geluk aan Zoetermeerse zijde. Njord kreeg haar tweede strafworp, maar miste deze buitenkans op de gelijkmaker. Vervolgens nam WZC op 19 seconde voor het einde een beslissende time-out om daarna nog 1 succesvolle aanval op zetten. Nog voor het verstrijken van de tijd knalde Nikkie van Veen de bevrijdende 5-7 tegen de touwen en kon er definitief gejuicht worden.

Coach Kloosterman was zeer in zijn nopjes met deze winst. "We hebben de voorsprong niet verdedigd, maar kozen voor de aanval. Dat werd beloond. Over de hele wedstrijd deden wij zeker niet onder voor Njord. Onze 2-3-4 zone werkte perfect en hun schutters en midvoor kregen weinig ruimte. Ik vond zelfs dat Njord in de wedstrijd werd gehouden door een aantal scheidsrechterlijke beslissingen. Zij krijgen 2x een strafworp. Wij voor gelijkwaardige overtredingen niet eens een man meer. Door heel gepassioneerd te blijven werken en met ons hart te spelen, trokken wij aan het langste eind. Een heerlijke, meer dan verdiende winst."

Volgende week is er eindelijk weer een thuiswedstrijd. In De Veur nemen de dames het op tegen Katwijk. Om 17:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Njord Veldhoven – SG WZC: 5-7

Periodestanden: 2-2, 1-1, 1-2, 1-2

Stand bovenste 6 teams Landelijke Tweede Klasse B na 17 wedstrijden:

1. ENC Arnhem 49 pnt

2. ZPB Barendrecht 42 pnt

3. Njord Veldhoven 38 pnt

4. Polar Bears Ede 34 pnt

5. SG WZC Zoetermeer 31 pnt

6. Katwijk 26 pnt

-advertenties-

-goede doel-