Jermaine Gras

 

Jermaine Gras 4x scorend voor koploper SG WZC 1

Waterpolo - Z&PC De Gouwe werd zondagavond door SG WZC 1 wederom aan de zegekar van de Zoetermeerders gebonden. Werd het eerder in het seizoen 13-5 voor de koploper, nu werd de einduitslag via de periodestanden 1-1, 1-2, 1-2 en 2-7 bepaald. Met een 5-11 overwinning werden de douches opgezocht.

SG WZC 1 kreeg de zege niet kado, maar was daar zelf mede de oorzaak voor. Het strafte het fysieke verdedigende spel van de thuisploeg – die liefst drie spelers met 3 p'tjes de kant op liet klimmen – vooral in de eerste twee partjes niet af, waardoor De Gouwe in het spoor kon blijven van de lijstaanvoerder.

Met name Jermaine Gras was een ware plaag voor de verdedigers van de Waddinxveners: maar liefst 7 p'tjes en een strafworp werden aan de sterke midvoor toegekend, waar zijn ploeggenoten helaas te weinig mee deden.

Uiteindelijk konden de gastheren door de foutenlast en het blijvend hoge tempo van de kampioenskandidaat het allemaal niet meer bijbenen en werd De Gouwe in het laatste part overspeeld, was ook de conclusie van coach Cees Loendersloot: "Aanvallend was het niet top in het eerste gedeelte van de wedstrijd, verdedigend leidde goalie Gerlof van Veen onze afweer prima met slechts 5 p'tjes en vijf doelpunten tegen. We hebben door het hoge speltempo de wedstrijd wel gedicteerd en die investering betaalde zich in het laatste part uit, kortom een verdiende en goede overwinning."

Door het gelijke spel van nummer 2 PZ&PC 1 tegen OZV 1 wordt de voorsprong van SG WZC 1 nagenoeg onoverbrugbaar. Door de eigen winst is de voorsprong inmiddels 10 punten geworden en heeft de brigade van Loendersloot nog vijf wedstrijden om de benodigde 5 punten binnen te slepen.

"Dat de kampioensvlag gehesen gaat worden is duidelijk", weet Loendersloot. "De vraag is wanneer. We zijn wel zo ambitieus om ze alle vijf te willen winnen. Vóór het seizoen heb ik om 29 maart een rood cirkeltje in mijn agenda gezet. Eerst gewoon maar de focus op de komende wedstrijd, dat is een goede gewoonte en één die goed gewerkt heeft de laatste jaren."


Doelpunten: Jermaine Gras 4x, Jelmer Kooij en Laurence van Drongelen beiden 2x, Ivo Verlinden, Guido Slegtenhorst en Casper Kreffer ieder 1x.


Zaterdag 15 maart speelt SG WZC 1 tegen Westland/Dijkglas 1: eerste fluitsignaal klinkt om 18.30uur.

Je kan SG WZC ook op twitter volgen

Fotograaf: Olaf Otten

 

-advertenties-

-goede doel-