sgwvzdames 21-3

Vreugde bij winnend SG WZC. (foto: Raymond Schuling)

De Zoetermeerse waterpolodames van SG WZC bewijzen de afgelopen weken dat ze in topvorm zijn. In het sfeervolle De Veur was het zaterdag Katwijk dat het onderspit moest delven. Met een overtuigende 12-5 werden de kuststedelingen huiswaarts gestuurd. De basis voor deze winstpartij werd in de tweede periode gelegd. De Zoetermeerse dames liepen uit van 2-1 naar 5-1 halverwege.

In het derde kwart wist Zoetermeer nog 2 maal te scoren. Katwijk antwoordde met 1 treffer waardoor er met een comfortabele 7-2 aan het laatste kwart begonnen kon worden. Kloosterman benutte deze periode om een keeperwissel toe te passen en speeltijd te gunnen aan dames die daar in topwedstrijden minder aan toe komen. Het spelniveau bleef hoog en het publiek genoot hoorbaar van mooie acties. Ondanks dat Katwijk met nog een laatste offensief (van 7-2 werd het 7-4) probeerde aansluiting te zoeken, beloonde WZC zichzelf door aanvallen in doelpunten om te zetten. Bij 8-4 was het verzet definitief gebroken en liet de thuisploeg uiteindelijk een 12-5 overwinning noteren.

Kloosterman reageerde opgelucht. "Een paar maanden geleden verloren we uit bij Katwijk door inspiratieloos spel. Dat was een zure nederlaag en we waren zeer gemotiveerd om het vanavond beter te doen. Daar zijn we goed in geslaagd. De gevaarlijkste speelsters van Katwijk konden we goed in bedwang houden en zelf wisten we genoeg kansen te creëren. Ik zag onze ploeg met passie aan een doelstelling werken waarbij iedereen zich maximaal inzette. Daarbij is het heerlijk om als team te winnen en het succes met elkaar te delen. Ik heb daar enorm van genoten.”

Komende wedstrijden neemt SG WZC het op tegen ploegen uit de onderste regionen en zal het moeten waken voor onderschatting. Volgende week reizen de dames af naar Nijmegen voor een treffen met Aqua-Novio. Het duel begint daar om 18:00 uur.

SG WZC 1 - Katwijk 1: 12-5

Periodestanden: 2-1, 3-0, 2-1, 5-3

Doelpunten SG WZC: Marloes Knol 6x, Svetlana Wolters 2x, Nikkie van Veen 2x, Marise de Groot en Nicoline Kuiper