borna kovacMet slechts één tegenpunt in de laatste vier wedstrijden kon de tafeltennisploeg van Enjoy & Deploy Taverzo in Zoetermeer haar eerste plaats in de eredivisie veilig stellen. Smash’70, de talentvolle ploeg uit Hattem, dacht daar duidelijk anders over.

Kersvers Nederlands kampioen Ewout Oostwouder leek geen kans te maken tegen Borna Kovac. Borna gaf nauwelijks tijd aan Oostwouder en liep snel uit naar een 2-8 voorsprong. De kopman van Smash’70 vocht zich echter terug in de game en daarna leek alle energie uit het lijf van Borna Kovac te stromen. Als vervolgens Rajko Gommers de wedstrijd op een 1-2 voorsprong tegen Koen Hageraats niet weet af te maken staat er een heuse 2-0 achterstand op het scorebord.

Jan Zibrat bracht de Zoetermeerders overtuigend terug in de wedstrijd, zijn overwinningen tegen Jonah Kahn en Koen Hageraats waren zeer overtuigend en hadden een belangrijk aandeel in het gelijke spel. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Dit was duidelijk niet één van onze beste wedstrijden, Smash’70 vocht duidelijk voor die 3e plek en bij ons ontbrak de absolute wil om te winnen. Dat we er uiteindelijk een gelijkspel uit hebben kunnen slepen met wederom een eerste plek in deze tussenronde stemt mij tevreden. Dit is een mooie waarschuwing voor ons team vlak voor aanvang van de play-offs.”

Tegenstander Smash’70 plaatste zich door dit resultaat als 3e en komt daarbij in de ¼ finale uit tegen ttv Scyedam. Taverzo, rechtstreeks geplaatst in de ½ finale treft de winnaar van de andere ¼ finale tussen Wijzenbeek Westa en ttv Hilversum. De eerste halve finale staat gepland voor het paasweekend en de return op 10 mei 2014.

De komende 2 weken doen de spelers van Enjoy & Deploy Taverzo mee aan internationale toernooien in Duitsland en Spanje, waarna de finale van de Nederlandse beker op 6 april in Veenendaal op het programma staat.

Archieffoto: Elsbeth Parmentier

-advertenties-

-goede doel-