20140322-12853

Twirlster Robine Neijssel uit Zoetermeer behaalde op haar eerste wedstrijd van dit seizoen in Alblasserdam de tweede plaats én plaatsingspunten voor het NK. Robine, die sinds kort traint bij twirlvereniging Illusion uit Waddinxveen, kwam uit op het onderdeel solo dance twirl junior, met een routine op het nummer ‘Fly to your heart’ van Selena Gomez. De jury beloonde de choreografie en uitvoering van het optreden met hoge punten: 69,2 punten. Robine: “Ik had echt niet verwacht dat ik tweede zou worden omdat er 12 deelnemers bij mij in de poule zaten! En ik was nog meer verrast toen ik mijn punten hoorde, dit is het hoogste dat ik ooit gehaald heb en nog maar 0,8 punten meer en dan had ik promotie gehaald!”

Robine hoopt bij de volgende wedstrijd de 70 punten te kunnen behalen die nodig zijn voor promotie naar de intermediate klasse. Zij gaat de komende tijd extra trainen op de danspassen en de spins (pirouette) om nog beter te scoren op de volgende wedstrijd in april.

20140322-12784 139569518074489900 resized
Eindpose van Robine Neijssel Maaike Luijendijk in haar show

Clubgenoot Maaike Luijendijk uit Waddinxveen behaalde twee keer een tweede prijs voor haar onderdelen Super X-strut en dance twirl senior. Ook de duo’s van de vereniging behaalden goede resultaten met een tweede en derde plaats en gingen met een tevreden gevoel weer naar huis.

-advertenties-

-goede doel-