sgwzc dames 28-3

Fotograaf: Olaf Otten

De dames van SG WZC continueren een goede reeks wedstrijden en behalen ook een overwinning in Nijmegen. Aqua Novio werd met 6-9 knap verslagen.

Gezien de stand in de landelijke Tweede Klasse geen gekke uitslag. Toch was er van 'het even ophalen van 3 punten’ geen sprake. Verschillende SG WZC speelsters waren niet beschikbaar waardoor de ploeg van trainer Ton Kloosterman met liefst 3 reserves aantrad. De invallers hadden een belangrijke rol. Marjolein Brummelkamp scoorde fraai en keepster Anouk Briegoos stopte een strafworp. Vaste waarde Marise de Groot was goed voor 4 treffers waaronder een hattrick in het derde kwart.

Verdedigend kwam de Zoetermeerse equipe niet echt in de problemen. Aanvallend had het moeite om vooral de overtalsituaties af te ronden. Hierdoor verzuimde WZC om het duel vroegtijdig te beslissen en moest het hard blijven werken om de winst veilig te stellen.

Kloosterman na afloop: ”Het viel niet mee vanmiddag. Gedurende de week vielen steeds meer basisspeelsters af en we moesten qua bezetting enigszins improviseren. Mijn complimenten aan de hele ploeg voor hun werklust. Dat was van doorslaggevend belang voor het resultaat. Het is wel zo dat hoe harder je voor een resultaat moet werken, hoe lekkerder het dan is. En dat kon ik na afloop goed aan het team merken. Naast de 3 wedstrijdpunten is het ook winst om te zien dat de groep die vlak achter het eerste zit, moeiteloos in kan vallen.”

Volgende week is de een-na-laatste kans van dit seizoen om de dames in De Veur te zien schitteren. In het thuisduel is Argo uit Best de tegenstander. Om 18:30 uur is de eerste swim-off.  

Aqua Novio ’94 - SG WZC: 6-9

Periodestanden: 1-3, 2-1, 1-4, 2-1

Doelpunten SG WZC: Marise de Groot 4, Nikkie van Veen 2, Nicoline Kuijper, Svetlana Wolters, Marjolein Brummelkamp

-advertenties-

-goede doel-