sgwzc dames 2 3 15Mariska l’Herminez wordt verdedigd door Olympisch kampioene Simone Koot. l’Herminez wist 1x te scoren (Foto: Olaf Otten)

De Zoetermeerse waterpolodames namen het in een uitduel op tegen de nummer 3 van de competitie UZSC in Utrecht. SG WZC dat zelf 4e staat, kende een lastige voorbereiding. Meer dan de helft van de ploeg was afgelopen week afwezig en op hoogtestage in de Alpen. De vakantiegangers konden de 900 kilometer net op tijd afleggen om op tijd in Utrecht te zijn. Met nog geen handvol thuisblijvers werd afgelopen week naar de topper toegewerkt.

Het eerste bedrijf begon voortvarend. Het vele meegereisde Zoetermeerse publiek dat qua aantal die paar Utrecht fans ruim overtrof, zag SG WZC sterk beginnen. Er kwam via 0-2 en 1-3 een mooie 3-4 voorsprong op het scorebord. Die voorsprong verdween in het tweede kwart als sneeuw voor de zon. UZSC scoorde 5 maal op rij. WZC niet en kon een enkele keer gevaarlijk worden met een schot op de lange lat. De batterij aan Zoetermeerse zijde liep snel leeg. In de derde periode ging het Zoetermeerse spel verder bergafwaarts en de wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. In het vierde part was er een kortstondige opleving door een paar mooie acties van Nikkie van Veen. Het duel eindigde echter in 12-6 in het terechte voordeel van UZSC.

Coach Kloosterman was duidelijk na afloop: “We begonnen goed. Gedurende het tweede part stortte ons spel helemaal in. We hadden deze avond niet de kracht om terug te komen. Dat kwam niet eens omdat UZSC zo goed was, wij waren vanavond stukken minder dan onze laatste competitiewedstrijden. Hier blijkt maar weer uit dat samen trainen voor deze groep heel erg belangrijk is. Een weekje collectieve afwezigheid kunnen we ons niet veroorloven als we goed willen spelen. Een lichtpuntje vond ik wel het spel van Mariska l’Herminez en Joelle Hoegee. Deze jongelingen deden het prima vanavond. Laten we de eerste periode maar onthouden en meenemen naar het duel voor komende week. Dan houden we het vast weer langer vol.”

Zaterdag 7 maart staat er voor WZC weer een thuisduel op het programma. Het WZC Meisjesteam loopt stage en zal deze wedstrijd van dichtbij volgen. De aanvang in de Veur is 18:30 uur. Wees op tijd voor de beste plekken.

UZCS 3 - SG WZC 1: 12-6

Periodestanden: 3-4, 5-0, 1-0, 3-2

Doelpunten SG WZC: Nikkie van Veen 4, Marloes Knol, Mariska l’Herminez

Fotoverslag van Olaf Otten staat op Facebook.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-