20150322 Ashley Kuijper Flower CUP

Ashley Kuijper tijdens de uitvoering van een sprong

Trampolinespringers Orlando Götschin en Maxim van Zeijl zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Europese Spelen, die over drie maanden in Baku plaatsvinden. Na hun eerste oefening lagen beiden nog op koers, hun tweede bracht ze er van af. Maxim van Zeijl had een kleine aanpassing nodig, die hem van de puntenlimiet afhield. Heersend nationaal kampioen Orlando Götschin viel na de vijfde sprongfiguur van de keuze-oefening. En die is pas voltooid na tien verschillende sprongfiguren. Hij belandt hiermee op de 36e plek in het internationale veld van 42 trampolinespringers tijdens het internationale toernooi om de Aalsmeer Flower Cup. Het is Pirmammad Aliyev uit Kazakstan die het sterk bezette toernooi won en de Flower Cup 2015 mee naar huis mocht nemen.

Zoetermeerder Maxim van Zeijl eindigde als 11e met 99,060 punt en was daar toch wel tevreden mee. “De verplichte oefening was één van mijn beste oefeningen tot nu op een wedstrijd. De keuze oefening had een sterk begin waarin ik halverwege een fout maakte en dat leidde tot een aanpassing. Dat kostte me de finaleplek. Sinds mijn operatie op 11 december maak ik echter veel progressie en daar ben ik er blij mee. Nu blijven doortrainen voor de internationale toernooien in de zomer,” luidt zijn evaluatie.

Bij de dames kwam Pro Patria-springster Jackie Lionahr in actie. Na de verplichte oefening staat ze 8e, maar ook zij viel tijdens de keuze-oefening na sprongfiguur 7. Het werpt haar terug naar de 27e plek. Anna Kasparyan uit Uzbekistan wint het vrouwentoernooi. De Nederlandse Kirsten Boersma, ooit begonnen bij Pro Patria en de laatste jaren trainend bij Flik-Flak in Den Bosch, voldeed als enige Nederlandse aan de kwalificatienorm voor de Europese Spelen.

Voor de jeugdige Melanie van Duin, die eind vorig jaar Nederland vertegenwoordigde op het jeugd WK in de USA, verliep de wedstrijddag dramatisch. Tijdens de podiumtraining komt ze ongelukkig ten val met het gevolg dat de schouder uit de kom schiet. Aan de wedstrijd zelf komt ze dus niet toe.

In de dames II klasse haalde Ashley Kuijper wel de finale. In een veld van 70 internationale deelneemsters wordt ze de beste Nederlandse met een 8e plaats. Nadia La Vos wordt 26e en Shay van Houdt 32e.

 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-